Vastenactie in Heilig-Hart & College HALLE Vondel

C21

Vastenactie in Heilig-Hart & College HALLE Vondel

Vastenactie_hh_
Vastenactie in Heilig-Hart & College Vondel. Foto ingezonden
 
Elk jaar organiseert het Heilig-Hart & College Halle Vondel een vastenactie. Vorig jaar viel die wat in het water en dit jaar was het door de vroegtijdige sluiting van de scholen ei zo na weer van dat. Maar gelukkig legden de leerkrachten de nodige flexibiliteit aan de dag en kon de actie toch nog doorgaan. In ruil voor een stevige vastentocht sponsorden ouders, grootouders, familie en vrienden de leerlingen van zowel de lagere school als de kleuterafdelingen. Het vijfde leerjaar uit vestiging Vondel stak zelfs een tandje bij. Ze organiseerden deze week een fietswash en bakten koekjes.
 
In totaal haalde de school tijdens al deze acties meer dan 4300 euro op! Dat geld wordt integraal doorgestort naar Inti Sisa. Dat project wordt geleid door zuster Greta en steunt kinderen en volwassenen in Ecuador door onderwijs en vorming aan te bieden.
 
Daarnaast wilde de school ook iets doen voor gezinnen van bij ons, hier in Halle. Daarom startte ze een voedselinzameling voor de Voedselbanken. Het team kon zo net voor de paaspauze iets meer dan 300 kilo pasta, conserven, bloem en andere lang houdbare producten afleveren in het Centrum voor Menswelzijn. Daar kunnen Hallenaren namelijk gratis voedselpakketten gaan afhalen. De organisatie was enthousiast en dankbaar na de actie.
 
Welk goed doel volgend jaar in de kijker staat, is nog niet bekend. Maar het warm hart van de kinderen blijft zeker behouden.
 
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
29 apr 2021
Marc Sluys
Ingezonden foto
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021

archief