Rotonde Bevrijdingsplein HALLE veiliger voor fietsers

C21

Rotonde Bevrijdingsplein HALLE veiliger voor fietsers

Schermafbeelding_2021-03-22_om_21
 

Een aannemer voert aan het Bevrijdingsplein in Halle in de loop van de maand mei werken uit in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer.
De rijweg van de rotonde wordt smaller gemaakt om de rotonde veiliger te maken voor fietsers. De rotonde zal tijdens de werken open blijven voor het verkeer, maar het autoverkeer zal een halve dag  lang vertraagd verlopen. Zodra er een datum geprikt is voor de werken, zal Wegen en Verkeer dat melden op haar website.  
Arceringen aan buitenkant rotonde  

In de huidige toestand is de rotonde vrij breed. Zo breed dat er in de praktijk twee personenwagens naast elkaar passen, maar niet breed genoeg voor een personenwagen en een vrachtwagen. In de loop van de maand mei zal een aannemer de rijweg versmallen door arceringen aan te brengen aan de buitenkant van de rotonde.  
Fietsers beter zichtbaar  
Met de arceringen komt er een veiligheidsstrook tussen de rijweg en het fietspad van de rotonde, waardoor de fietsers beter zichtbaar worden voor de bestuurders die de rotonde verlaten. Wegen en Verkeer heeft de aanpassingen aan de rotonde besproken met het gemeentebestuur van de stad Halle.  Halve dag hinder  
De werken zullen gepaard gaan met hinder. Het verkeer zal nog alle kanten uit kunnen, maar zal tijdens de werken - die volgens de huidige planning ongeveer een halve dag zullen duren - vertraagd verlopen. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 mei 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 12 jul 2021
Deschuyffeleer Godelieve | 04 jul 2021

archief