Opname en partituuruitgaven voor jarige Servais

C21

Opname en partituuruitgaven voor jarige Servais

Servais_opus_6__groot_
 
20201121_opnameetudes
 

Op 6 juni 2021 is het precies 214 jaar geleden dat de cellist François Servais geboren werd in Halle. Om dat te vieren, pakt de vzw Servais uit met een opname van drie van Servais' 6 Etudes en met uitgaven van enkele van zijn bekendste composities.

Opname 6 Etudes

Sinds de vzw Servais de 6 Etudes van Servais in 2013 heruitgaf, kwam er veel belangstelling voor de zes composities. Op dit moment worden ze zelfs ingestudeerd door cellisten van over de hele wereld. Wie wil deelnemen aan de Koningin Elisabethwedstrijd voor cello in 2022 moet immers verplicht een video insturen met een opname van een van de Etudes.

De vzw Servais liet de Etudes uitvoeren door twee docenten van het Brusselse Conservatorium, verre opvolgers van Servais dus. Didier Poskin nam de tweede, derde en vierde etude voor zijn rekening. Samen met pianist Pierre Brunello voerde hij ze uit in de concertzaal van het Brusselse Conservatorium. De opnames zijn te vinden op het YouTubekanaal van de vzw Servais (https://www.youtube.com/channel/UCkHoisqaQruaYoETWrXW32w).

Uitgaven

Meer dan anderhalve eeuw na Servais’ overlijden is er nog steeds vraag naar partituren van zijn composities. De meeste werken zijn echter enkel beschikbaar via oude uitgaven. Samen met de Amerikaanse cellist Yuriy Leonovich werkt de vzw Servais daarom aan een reeks nieuwe uitgaven van Servais’ bekendste composities. Intussen zijn er vijf composities verschenen. 


 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 jun 2021
Devogeleer Emile
Ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 23 jun 2021
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Sam Herremans | 12 jun 2021

archief