Ne Schone Zomer in HALLE op 4 en 5 september

C21

Ne Schone Zomer in HALLE op 4 en 5 september

Image001
 

Na maanden van weinig tot geen evenementen door corona, bruist het komend weekend eindelijk weer van de activiteiten in Halle. We geven met veel plezier een kort overzicht.

 

Wat staat er op het programma?

·       Septemberkermis en shoppingweekend

Het eerste weekend van september vieren we traditioneel ‘Kermis ’t Halle’. Naast tal van activiteiten, staat er dan ook een kermis op het J. Possozplein in het centrum van de stad.

 

Zaterdag om 18 uur zijn er op het podium met Radio Victoria op het Possozplein optredens van prins John en Bizzy Lizzy. 

Zondag beklimmen er vanaf 11.30 Bucklefish om 14u Wim Soutaer en om 15 u de partyband Senterfold het podium. Zondag openen ook een aantal winkels hun deuren openen, ga dus zeker eens kuieren in de winkelstraten!

 

·       Kampioenschap Dweilorkesten

Halle vormt op zaterdag 4 september voor de tiende keer het decor voor het Internationaal Kampioenschap voor Dweilorkesten. Kom tussen 12u en 18u naar het centrum en geniet van de vrolijke deuntjes van de dweilorkesten. Om 18u30 worden de prijzen uitgedeeld.

Infohttps://www.dweilfestivalhalle.be/

 

·       Mobiliteitssalon ‘Toeters en Bellen’

Halattraction organiseert op zaterdag 4 en zondag 5 september 2021 het mobiliteitssalon Toeters en Bellen. Het Leideplein wordt één grote openlucht-showroom met auto’s, fietsen en scooters. Met de start van het nieuwe schooljaar is dat een ideaal moment om je fiets te laten graveren. Dat kan gratis. Bovendien krijg je ook informatie over het gebruik van een degelijk fietsslot.

Zaterdag van 11u tot 20u en zondag van 10u tot 18u. De toegang is gratis.

Infohttps://www.facebook.com/OfficialCarnavalHalle/

 

·       Boekenkaftdag ‘Ezelsoor’

‘Ezelsoor’ is een gratis boekenkaftfeestje met origineel kaftpapier, fijne etiketten en straffe illustratoren die jouw boek uniek maken.

Je kan kiezen tussen 2 opties:

o   Kom je kaftpapier uitkiezen, ophalen en kaft thuis.
Op zaterdag 4 september 2021 tussen 10u tot 15u kan je kaftpapier komen kiezen in de Oude Post(Kardinaal Cardijnstraat 9, 1500 Halle) of in den AST (Meiboom 16, 1500 Halle). We zetten jou graag op weg!

o   Kom je kaftpapier kiezen en kaft meteen je boeken samen met vrijwilligers.
Op zaterdag 4 september 2021 tussen 10u en 15u kan je kaftpapier komen kiezen in CC ’t Vondel (J. Possozplein 40, 1500 Halle) én kan je meteen je boeken, schriften, agenda, … kaften.

Info: www.ezelsoor.info

 

·       Opendeurdag Kunstacademie

Op zaterdag 4 september organiseert de Halse Kunstacademie een opendeurdag. Je krijgt er informatie over de opleidingen, maakt kennis met de leerkrachten én je kan een optreden meepikken.

Infowww.kunstacademiehalle.be

 

·       Fietstival in Halle Cardijnstad

Beweging.net organiseert op zaterdag 4 september een aantal leuke activiteiten zoals een gezinsfietstocht, 15 kleine optredens in de Halse wijken en een concert op het Cardijnplein tussen 17u en 18u. Om 12u45 wordt de Fietsbieb in buurthuis Windmoleken officieel geopend.

Infohttps://bewegingnet-halle.be/

 

·       Feesten tijdens De Vrieje Camion

Op zaterdag 4 september vanaf 19 uur start De Vrieje Camion LAAIF! van HKV De Vrie Kadeikes, een muziekfestival in openlucht met dj’s en optredens. Ambiance verzekerd op het plein voor het zwembad. De toegang is gratis maar je moet wel reserveren. Je betaalt op voorhand voor een drankkaart, zo ben je zeker van je plekje. Snel zijn is de boodschap. Reserveren kan op De Vrieje Camion LAAIF (google.com)

Info: https://www.devriekadeikes.be/

 

Verkeershinder

Naar aanleiding van de evenementen en de markt in onze stad tijdens het weekend van 4 en 5 september zal in het centrum het J. Possozplein afgesloten worden. Na de markt op donderdag 2 september wordt de kermis op dat plein opgesteld. Ze staat er tot dinsdag 7 september. Het deel tussen de rotonde en de inrit van woonzorgcentrum Sint-Augustinus blijft open voor het verkeer. Om het verkeer van de Vuurkruisenstraat en de Parklaan weg te kunnen leiden, wordt de Dijkstraat opengesteld.

 

Maak gebruik van de shuttlebus

Op zaterdag kan je van 9u tot 18u gebruik maken van de gratis shuttlebus. Deze stopt op volgende haltes: Parking Nederhem, rotonde Vandenpeereboomstraat, station, Basiliekstraat, Leide en de Slingerweg.

 

Tijdelijk minder parkeerplaatsen

Tijdens het weekend zullen er ook een aantal parkeerplaatsen niet gebruikt kunnen worden. Vooral op zaterdagvoormiddag zal het aantal parkeerplaatsen beperkt zijn. Zo zijn de parking Leide en het J. Possozplein het hele weekend afgesloten. De grote parking De Bres zal dicht zijn tot 14u. De kleine parking aan de Bres blijft de hele tijd open en is te bereiken via de Dekenstraat en de Brusselsesteenweg. Tijdens het weekend kan je ook altijd terecht op de gratis parkings Nederhemparking, Spoorwegsstraat, parking Klaar, Stationsparking en Gooikenaar.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 sep 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 21 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief