Mobiele keuken zet fair trade- en streekproducten in HALLE in de kijker

C21

Mobiele keuken zet fair trade- en streekproducten in HALLE in de kijker

245187816_10227061306028189_9205493755046266841_n
 

Stad Halle en CC ‘t Vondel wil verschillende doelgroepen samenbrengen en op een laagdrempelige manier kennis laten maken met fair trade-, bio- en streekproducten. 

‘Kastrol on Tour’ is een van de projecten die geselecteerd werd in de projectwedstrijd van het Belgisch Ontwikkelingsagentschap Enabel. Enabel steunt projecten die fair trade bij de mensen brengt, in hun eigen buurt, om hen zo de kans te geven fair trade en de veelzijdigheid ervan te ontdekken. Dit jaar leggen we extra de focus op toegankelijkheid en inclusiviteit. De mobiele keuken werkt verbindend en past hier perfect in.

De minister van Ontwikkelingssamenwerking en Grootstedelijk beleid Meryame Kitir stak trouwens zelf de handen uit de mouwen en kwam mee koken op 9 oktober.   

  

Mobiele keuken brengt mensen samen

Halle zal gebruik maken van een mobiele keuken Kastrol. Dit is een keuken op wielen die de cultuurregio Pajottenland-Zennevallei heeft laten maken. Ze is makkelijk in gebruik en geïntegreerd in een aanhangwagen. Borden, bestek en kookpotten werden aangekocht in de Kringwinkel.

Telkens gaan 2 uiteenlopende doelgroepen samen koken op een centrale plaats in Halle. De deelnemers gebruiken ingrediënten uit de Oxfam Wereldwinkel in Halle en Lokaal Halle (een  coöperatieve winkel met fair trade-, bio- en streekproducten).

Naast het kennismaken met en gebruiken van fair trade- bio- en streekproducten is het tegelijk een gemeenschapsvormende activiteit die mensen samenbrengt en waarbij men elkaar op een ongedwongen en aangename manier leert kennen. Avansa (een non-profit organisatie die mensen samenbrengt voor leerrijke activiteiten en vernieuwende projecten) zal voor begeleiders zorgen om de gerechten klaar te maken.

 

Voor wie en wanneer?

Tijdens de Week van de Fair Trade van 6 tot 13 oktober zal de mobiele keuken gebruikt worden door anderstalige nieuwkomers, bewoners van een lokaal opvanginitiatief, Open Armen (vereniging waar armen het woord nemen), senioren, enz.

De groepen zullen niet alleen voor zichzelf koken. Ook de passanten en/of omwonenden zullen kunnen genieten van hun kookkunsten en op die manier ook kennismaken met en geïnformeerd worden over fair trade- en lokale duurzame producten.

De kookmomenten worden ook gefilmd als promofilmpje voor eerlijke handel en als gemeenschapsvormende en educatieve activiteit. Ook in andere gemeenten kan je de mobiele keuken binnenkort tegenkomen.

We plannen 3 kookmomenten op 3 verschillende locaties, we beginnen om 10u, ‘s middags eten we gezellig samen en nadien ruimen we samen op. 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 okt 2021
Marc Sluys
ingezonden
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 29 mrt 2023
Marc Sluys | 28 mrt 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 25 mrt 2023

archief