HALLE - Boon Oude Geuze Black Label Edition N°6 wint goud op Brussels Beer Challenge 2021

C21

HALLE - Boon Oude Geuze Black Label Edition N°6 wint goud op Brussels Beer Challenge 2021

Geuze_glas_300dpi
 

 

De Lembeekse lambiekbrouwerij Boon zette op de 10de editie van de Brussels Beer Challenge een mooi resultaat neer. De Oude Geuze Black Label Edition N°6 deelt samen met de Young & Wild Fontan-Elle van Lambiek Fabriek de eerste plaats in de categorie ‘Old Style Gueuze-Lambic’. Beiden werden vandaag beloond met een gouden medaille. De Boon Black Label Edition N°6 ontpopt zich daarmee als een prijsbeest, want eerder dit jaar scoorde deze Oude Geuze op de World Beer Awards 2021 ook al een zilveren medaille.

“Wij zijn heel blij met dit mooie resultaat. Eerdere edities van onze Oude Geuze Black Label vielen ook al in de prijzen op de Brussels Beer Challenge. De allereerste Black Label won zilver in 2016, net zoals de Boon Oude Geuze Black Label Edition N°5 drie jaar geleden”, zegt Karel Boon

Opvolger
Hij voegde eraan toe: “Deze gouden medaille komt op een bijzonder moment, want net vandaag stellen we op de vakbeurs Horeca Expo in Gent de Boon Oude Geuze Black Label Edition N°7 voor. Deze Oude Geuze is een assemblage van één, twee en drie jaar oude lambiek die op eiken foeders hebben gerijpt. Voor de Black Label-reeks selecteren wij altijd lambiek met een zeer hoge eindvergistingsgraad wat voor een droge afdronk zorgt.”

De Black Label Edition N°7 werd gebotteld op 8 juni 2021. Typisch aan deze Oude Geuze is zijn ronde, malse smaak met toetsen van citrus en abrikozen. Hij heeft ook een uitgesproken sprankeling.

De Brussels Beer Challenge werd voor het eerst georganiseerd in 2012. Dit jaar namen meer dan 1800 bieren deel aan deze internationale wedstrijd. Ze werden ingedeeld in 64 categorieën op basis van hun herkomst, specificiteit en stijl. Gedurende drie dagen werden ze blind geproefd door een jury van 75 internationaal gereputeerde bierexperts. Op het einde van de drie degustatiedagen worden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

Omtrent Brouwerij Boon
Frank Boon zette zijn eerste stappen in de lambiekwereld in 1975. Hij is een van de pioniers die de Oude Geuze wereldwijd op de kaart zette. Intussen namen zijn zonen Jos (31) en Karel (27) de fakkel van hem over. Vorig jaar produceerde het Lembeekse familiebedrijf ruim 22.000 hectoliter. Met meer dan 2 miljoen liter lambiek beschikt brouwerij Boon over ‘s werelds grootste lambiekvoorraad op eikenhouten vaten.
www.boon.be

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 nov 2021
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 30 sep 2022
Marc Sluys | 26 sep 2022

archief