Verkeersveiligheid, de prioriteit in PZ Zennevallei

C21

Verkeersveiligheid, de prioriteit in PZ Zennevallei

Logo_zennevallei_muur_
 

Afgelopen weekend waren de diensten Verkeer van de politiezone Zennevallei opnieuw actief op verschillende plaatsen op het grondgebied Beersel, Halle en Sint-Pieters-Leeuw. Naast de klassieke en gekende statische controles op de Bergensesteenweg en Alsembergsteenweg in Beersel, werden ook actieve patrouilles gereden met het oog op inbreuken die een gevaar op de weg kunnen betekenen. Er werd voornamelijk gefocust op het rijden onder invloed van alcohol of drugs, alle vormen van afleiding op de weg (het gebruik van de gsm achter het stuur), snelheid, gordeldracht, gevaarlijk en hinderlijk parkeren, … Ook vanuit de politiepost werden de ANPR-camera’s actief opgevolgd om de patrouilles gericht uit te sturen. 

Iets meer dan 400 bestuurders werden onderworpen aan een alcoholcontrole. Zes bestuurders testten positief op alcohol, en vier bestuurders alarm. 4 bestuurders testten positief op cannabis. Tevens werden de boorddocumenten nagekeken, alsook de gordeldracht nagekeken. Hierbij werden nog vijf inbreuken vastgesteld. 25 parkeerovertredingen werden genoteerd en acht inbreuken op vlak van de wegcode (negeren verkeersborden) werden onmiddellijk geïnd. 

In een laatste fase werd een snelheidscontrole gehouden ter hoogte van de Bergensesteenweg in Halle, zone 50. Ruim 70 van de 1166 bestuurders werden betrapt op te snel rijden.    

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 dec 2021
Marc Sluys
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 16 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 jan 2022
Marc Sluys | 06 jan 2022
Marc Sluys | 06 jan 2022

archief