Carnaval HALLE onder voorbehoud

C21

Carnaval HALLE onder voorbehoud

Foto_halse_carnavalstroet
 

In het licht van de huidige coronacrisis zitten stad Halle en organisator Halattraction met de verschillende veiligheidsdiensten samen om een weloverwogen beslissing te nemen omtrent Carnaval Halle 2022. Algemeen luidt het dat het nog te vroeg is om de knoop definitief door te hakken. Daarom bereiden de verschillende partijen zich voor op het evenement, maar dit onder voorbehoud van een gunstige epidemiologische evolutie.

Weloverwogen beslissing aan de hand van de coronabarometer

De voorbije twee jaar was de teleurstelling groot bij de Halse carnavalisten wanneer twee keer op rij beslist werd het evenement af te gelasten. Maar gezien de corona- omstandigheden was dit de meest verantwoorde en enige juiste beslissing. Ook dit jaar wordt de situatie onder de loep genomen door verschillende partijen, om zo tot een weloverwogen beslissing te komen.

De nieuwe coronabarometer bepaalt de maatregelen voor onder andere vrijetijdsactiviteiten en horeca. Het Overlegcomité bepaalt de kleurcode en houdt naast de druk op de zorg, ook rekening met de evolutie van de epidemiologische situatie en heeft specifieke aandacht voor de geestelijke gezondheid.

Onder voorbehoud

De coronabarometer staat momenteel op rood. Maar de epidemiologische situatie verandert snel. Het is dus nog te vroeg om een definitief oordeel te vellen Daarom treffen alle partijen momenteel de nodige voorbereidingen alsof het evenement eind maart doorgaat. Weliswaar onder voorbehoud. Want of Carnaval effectief zal plaatsvinden, hangt af van hoe de epidemiologische situatie in ons land verder evolueert.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
27 jan 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief