Halle: Gratis parkeren op 11 juli? Niks van te merken!

C21

Halle: Gratis parkeren op 11 juli? Niks van te merken!

Benjamin_parkeerwinkel
 
20220711152736_img_2329
 
20220711153606_img_2330_1
 

Officieel is 11 juli nog steeds geen feestdag maar volgens het parkeerreglement wel. ‘De Halse parkeerautomaten maken hier geen melding van en slikten gretig geld terwijl het vandaag gratis is”, merkte N-VA-gemeenteraadslid Benjamin Swalens op. Hij vraagt dat het parkeerbedrijf alle inkomsten van 11 juli terugstort. Ze werden immers, bij gebrek aan wettelijke basis, onterecht geïnd. Daarnaast hoopt hij dat het stadsbestuur eindelijk eens aandringt op meer klantvriendelijkheid bij het parkeerbedrijf.

Het reglement dat de tarieven van het parkeren regelt is duidelijk: er is geen vergoeding verschuldigd op zon- en feestdagen én 11 juli. “Wie zich naar de parkeerautomaat begaf merkte echter niks van deze vrijstelling op de Vlaamse feestdag. Het is nergens aangegeven en dus zijn er burgers die betaald hebben terwijl het niet moest. Er is geen wettelijke basis om op 11 juli parkeergelden te innen. Het parkeerbedrijf moet deze gelden dan ook allemaal terugstorten tot de allerlaatste cent”, stelt Swalens. 

 

Swalens nam zelf ook de proef op de som en stelde vast dat de parkeerautomaten niet correct ingesteld zijn op 11 juli.

 

Slechte klantvriendelijkheid

“Het is al langer geweten dat de klantvriendelijkheid bij het parkeerbedrijf te wensen over laat. Er zijn veel klachten over het de slechte website, afhandelen van bewonerskaarten, de omslachtige procedures bij onterechte retributies en de soms botte e-mails door de medewerkers. Hoog tijd dat het stadsbestuur met het parkeerbedrijf rond de tafel gaat zitten om een charter “klantvriendelijkheid” op te stellen”, besluit Swalens.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 jul 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 08 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 08 dec 2022
Marc Sluys | 04 dec 2022

archief