Zonnepanelen voor buitenschoolse kinderopvang De Varkenssnuit in HALLE

C21

Zonnepanelen voor buitenschoolse kinderopvang De Varkenssnuit in HALLE

Schermafbeelding_2022-08-05_om_10
 

Halle investeert in de installatie van zonnepanelen voor de buitenschoolse kinderopvang (BKO) De Varkenssnuit. Door te kiezen voor meer groene energie verlaagt de stad bovendien de energiefactuur.
Ideale dakligging voor zonnepanelen
Als duurzame stad doet Halle belangrijke investeringen om het eigen patrimonium verder te verduurzamen. Ook het gebouw van de buitenschoolse kinderopvang De Varkenssnuit krijgt zonnepanelen. De ligging van het dak is er ideaal voor het opwekken van groene stroom. Het Vlaams Energiebedrijf (VEB) stelde de firma Enbro aan voor de installatie met een kostprijs van 5.327,53 euro incl. btw. Daarnaast is er ook een contract afgesloten voor het jaarlijkse onderhoud (43,56 euro incl. btw).
Forse daling energiefactuur
Deze investering in zonnepanelen betekent niet alleen kiezen voor meer groene energie en een daling van de CO2-uitstoot , maar zorgt ook voor een forse besparing voor onze stad. Met een jaarlijks verbruik van 5.000 kWh bedraagt de terugverdientijd van de investering amper 5,1 jaar. Deze installatie zorgt namelijk voor een daling van de energiefactuur bij BKO De Varkenssnuit van maar liefst 932 euro excl. btw per jaar.

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
05 aug 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 04 dec 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 02 dec 2022
Marc Sluys | 01 dec 2022

archief