Ladies' Circle HALLE organiseert lezing met gerenommeerde klimaatprofessor

C21

Ladies' Circle HALLE organiseert lezing met gerenommeerde klimaatprofessor

Ladies___circle_11_halle_-_the_kids_aren__t_alright
 

Ladies’ Circle is een internationale organisatie die jonge vrouwen samenbrengt onder het motto ‘Friendship and service’. Als lokale afdeling in Halle, steunt Ladies’ Circle 11 Halle al bijna 40 jaar uiteenlopende lokale goede doelen door acties op touw te zetten om geld in te zamelen en door fysieke steun aan te bieden aan lokale verenigingen.

 'Om geld in te zamelen organiseren we met Ladies' Circle Halle elk jaar een aantal vaste verkoopacties', vertelt voorzitster Marijke Brijnaert. 'Dit jaar beslisten we ook een lezing te organiseren die doorgaat op woensdag 26 oktober. We zijn bijzonder trots dat we hiervoor kunnen samenwerken met klimaatwetenschapper Wim Thiery en de lezing mogen organiseren in de prachtig gerestaureerde Villa Servais.

 

De jonge Beerselse klimaatwetenschapper en VUB-professor is wereldwijd gerenommeerd voor zijn klimaatmodellen die hem toelaten de toename in extreme weersomstandigheden te voorspellen. Tijdens de lezing zal Wim Thiery ons laten kennismaken met de tools en de resultaten van zijn onderzoek, 'The kids aren't alright', rond de intergenerationele ongelijkheid van de gevolgen van de klimaatverandering.

 

De opbrengst van de lezing gaat integraal naar de kinderboerderij van Levenslust vzw.

Levenslust vzw is een multifunctioneel centrum voor kinderen en jongeren van 6 tot 25 jaar met gedragsmoeilijkheden, emotionele stoornissen en/of een lichte mentale beperking vaak gekoppeld aan een minder stimulerende sociale thuissituatie, gelegen in Schepdaal.

Reeds 35 jaar heeft de kinderboerderij een vaste orthopedagogische waarde in het streven naar het herintegreren van de residerende kinderen en jongeren. Doordat de kinderboerdij geen subsidies of steun van de overheid krijgt, dient er voor de werking en het onderhoud van de kinderboerderij gerekend te worden op steun van organisaties, bedrijven en serviceclubs.

 

Inschrijven kan tot 20 oktober via www.lc11.be

Plaatsen zijn beperkt.

 

Spreekt dit soort acties je aan en heb je interesse om lid te worden van Ladies’ Circle Halle? Ben je een vrouw tussen 18 en 45 jaar en wil je jezelf graag inzetten voor goede doelen in een leuke en vriendschappelijke kring? Aarzel niet en contacteer de Ladies van Halle via LC11@ladiescircle.be!

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys/ Fleur Deleeuw | 07 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 01 jun 2023

archief