3.500 kinderen gaan weer aan het programmeren met CodeFever VZW in GROOT-BIJGAARDEN en HALLE

C21

3.500 kinderen gaan weer aan het programmeren met CodeFever VZW in GROOT-BIJGAARDEN en HALLE

Schermafbeelding_2022-09-22_om_11
 

Het nieuwe schooljaar is intussen goed gestart en zo begint ook het nieuwe CodeFever-jaar.

In 2015 maakte CodeFever VZW er zijn missie van om kinderen te wapenen voor onze digitaliserende maatschappij door ze heel veel digitale knowhow bij te brengen. Ondertussen is CodeFever uitgegroeid tot een Vlaamse organisatie die elk jaar meer dan 3.500 kinderen en jongeren leuke naschoolse lessen en zomerkampen aanbiedt.

“CodeFever heeft een doordacht vervolgtraject ontwikkeld met ons team van gespecialiseerde ‘lespakketmakers’. Aldus Katelijne Duerinck, medeoprichter van CodeFever VZW. “In ons vervolgtraject zetten wij heel hard in op het aanleren van computationeel denken. Computationeel denken is probleemoplossend denken in functie van de logica en algoritmes die een computer aansturen. Dat lijkt zeer ingewikkeld maar in mensentaal wil dit zeggen dat wanneer je begrijpt hoe een computer precies werkt, dan kan je hem instellen zodat hij exact doet wat jij wil dat hij doet. Geloof het of niet maar kinderen krijgen dit verbazend vlug onder de knie.

“We leren kinderen computationeel denken met allerlei programmeertalen en programmeersoftware zoals Scratch, Minecraft Education Edition, Javascript, Python maar ook aan de hand van allerlei groepsspelletjes waar je geen computer voor nodig hebt. Ons team van 350 leerkrachten staat elke week opnieuw paraat om zich volledig te smijten en de kinderen niet alleen te onderwijzen maar ook te vermaken. Want hoewel we het 'lessen' noemen, blijft leren programmeren niet alleen een waardevolle maar vooral ook een leuke hobby.

De eerste CodeFever-lessen in Groot-Bijgaarden gaan nu zaterdag 24 september van start op de Don Bosco-school in de Brusselstraat 283. Uw kind inschrijven kan nog steeds via codefever.be en wat later instappen is ook mogelijk.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 sep 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 07 dec 2023
Marc Sluys | 02 dec 2023
Marc Sluys | 30 nov 2023

archief