HALLE zoekt onthaalouders

C21

HALLE zoekt onthaalouders

Schermafbeelding_2022-11-10_om_09
 

Halle gaat met een informatie- en affichecampagne op zoek naar nieuwe onthaalouders. Een maand lang toont de stad dat kinderen onthalen met huis en hart een prachtig beroep is. En wie vertelt dat beter dan 3 Halse onthaalmoeders zelf? Daarom delen Cindy, Laura en Nele hun ervaringen via video, interviews en podcasts. Op 9 december eindigt de campagne met een live infosessie in het stadshuis van Halle.
Vraag maar aan ouders met jonge kinderen: onthaalouders met een plaatsje vrij zijn moeilijk te vinden. Dat probleem wil de stad aanpakken. Schepen Louis Van Dionant licht toe: “Onthaalouders zijn broodnodig maar schaars. Met deze warme campagne tonen we hoe mooi dat beroep eigenlijk is. Met échte verhalen. Daarnaast laten we ook de organisaties die onthaalouders ondersteunen aan het woord. Zo willen we Hallenaars overtuigen om de sprong naar een nieuwe carrière te wagen.”
Hallenaars in de hoofdrol
De affiches die doorheen de stad te zien zijn, tonen 3 Halse onthaalmoeders voor hun eigen deur. Op www.halle.be/onthaalouderworden leggen ze uit wat ze fijn vinden aan hun job. Laura, een van hen, vertelt: “Sinds vorig jaar ben ik onthaalouder. De enige spijt die ik heb, is dat ik deze job niet eerder ontdekte. Ik krijg zoveel liefde en vertrouwen. En het grootste voordeel: ik mag heel de dag zo vals zingen als ik wil.”
Zelfstandig maar niet alleen
Onthaalouders kunnen rekenen op heel wat ondersteuning. Organisaties Ferm kinderopvang en Pavok helpen met de opstart, administratie en veel meer. Ook hun werking komt uitgebreid aan bod via een podcast. Met een live infosessie op 9 december in het stadhuis van Halle willen ze twijfelaars over de streep trekken door alle vragen te beantwoorden. Inschrijven en de podcast beluisteren kan op www.halle.be/onthaalouderworden.
Bekijk de volledige campagne op www.halle.be/onthaalouderworden

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 nov 2022
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief