Daar is Carnavalitis bij Victoria HALLE (105.2) weer

C21

Daar is Carnavalitis bij Victoria HALLE (105.2) weer

Halle_carnavalitis_groep_victoria_gruute_met_
Victoria Happy Music Halle en de ploeg van Gruute Met TV
 
Halle_carnavalitis_victoria_
De Victoria ploeg brengt met Carnavaliris 20 jaar de carnavalgemeenschap op de radio.
 
Halle_carnavalitis_gruute_met_
Gruute Met TV brengt het carnaval in Beeld
 

Nog 66 dagen en het is weer carnaval in Halle, het grootste volksfeest in de streek. Om dit plezierige virus al wat aan te wakkeren, trakteert het team van de Halse radio Victoria de komende weken weer op heel wat speciale programma’s. Te beluisteren via 105.2 FM, DAB +, in de Victoria-app of www.radiovictoria.be 

Blikvanger is natuurlijk Carnavalitis. Deze plezante radioshow bestaat al sinds 2003 en duikt elke maandagavond in de coulissen van het Halse carnaval. Met interviews, reportages, live-optredens én zotte feestmuziek :”Het is super dat we eindelijk weer op kroegentocht kunnen met dit programma en dat we letterlijk tussen de carnavalisten -interactief- radio en tv mogen maken, want jawel ook Gruute Met TV werkt volop mee.  In 2021 zaten we noodgedwongen in de studio en moesten we de carnavalisten vooral moed inspreken omdat carnaval niet doorging. Vorig jaar voerden we van bij de eerste aflevering -samen met Halattraction- volop campagne om carnaval zeker te laten doorgaan. We waren toen de spreekbuis van de carnavalsgemeenschap. Mét succes! Carnaval Halle kreeg groen licht van de regering!”

Zaten we vorig jaar met onze eerste aflevering nog coronaproof in openlucht bij +1 graad te presenteren, nu konden we het seizoen starten in café De Lantaarn, vlakbij het stadhuis van Halle. Het lokaal van de Smosjterpotten, een topgroep die dit jaar 22 jaar bestaat. Ook de volgende weken gaan we met Carnavalitis on tour in cafés zoals Op ’t Kassaa, de Fazant, den Bidon en Oud Kasteel.    

9 januari @ De Lantaarn

16 januari @ Studio

23 januari @ Op ‘t Kassaa

28 januari Prinsenverkiezing CC ‘t Vondel

30 januari @ Studio

4 februari Oenstellingsgala @ Campus Don Bosco Halle

6 februari @ De Fazant

11 februari @ Lindegroen Seniorenprinsenverkiezing

13 februari @ Den Keizer (Halle naar Ninove) 

20 februari @ Studio 

25 februari Overwinningsbal @ Start 65 Buizingen

27 februari @ Bidon

3 maart Nacht van de Carnaval Top 100 @ Kazerne 

4 maart Verbranding Heerschappij @ Oudstrijdersplein 

6 maart @ Studio 

13 maart @ Oud Kasteel

18-19-20 maart @ Grote Markt / De Fazant

Uniek wordt de uitzending van Victoria en Gruute Met TV op maandag 13 februari vanuit ‘Den Keizer’ in Ninove! Na Tagada Ajoin, de ludieke clash met Aalst in 2019, trekken we nu naar Wettelstad Ninof (Wortelstad Ninove), ook daar wordt stevig carnaval gevierd. En opnieuw is het de bedoeling om een vriendschapsband uit te bouwen, elkaars carnaval beter te leren kennen én uiteraard wat ludieke plaagstoten uit te delen. Dit programma realiseren we samen met Enkaavee, carnavalsradio in Ninove. 

Nog iets om naar uit te kijken is onze Nacht van de Carnaval top 100 op vrijdag 3 maart in De Kazerne in Halle. Luisteraars mogen vanaf 23 januari stemmen op hun favoriete carnavalhits. Zij beslissen wie dit jaar op nummer 1 staat. Vorig jaar kreeg ‘Hallemoe soame’ met Voesj Doon de meeste stemmen. 

Intussen ook weer online : onze digitale carnavalsradio met 24 uur per dag carnaval-en feestmuziek. Te beluisteren via www.radiovictoria.be of in de Victoria-app

Gruute Met TV pakt uit met twee nieuwe jonge reporters Kevin en Kelly. Zij gaan op ontdekkingstocht om het Halse carnaval op een originele manier voor te stellen in plezante filmpjes op www.gruutemet.be         

Victoria zorgt dan weer voor een verrassende comeback, want Didier Decooman keert terug en presenteert op maandagavond de pré-Carnavalitis vanaf 19 uur, met elke week o.a. een duik in het carnavalsarchief van Victoria. Verwacht je aan memorabele hoogtepunten van de voorbije 40 jaar. 

En zo tellen we af naar het weekend van 19 maart.  Dan kamperen we met de teams van Victoria en Gruute Met TV gedurende 3 dagen en nachten op de Grote Markt van Halle : “Onze motivatie om hier zoveel energie in te steken? De vele hartverwarmende reacties die we krijgen. Carnaval Halle is springlevend.  Vorig jaar lokten onze live-verslaggeving zo’n 36000 kijkers en luisteraars. uit België waren er opvallend veel kijkers in Nederland, Spanje, Canada, maar ook Australië en de Verenigde Staten. Vaak gaat het om Hallenaren die al dan niet tijdelijk in het buitenland verblijven en toch een glimp willen opvangen van de carnavalsstoet. Maar in 2022 kregen we ook veel reacties van mensen die er door ziekte niet konden bij zijn of die het door corona nog niet aandurfden om de massa op te zoeken.”

 

  

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief