Inbrekers hebben het gemunt op HALSE horeca en handelszaken

C21

Inbrekers hebben het gemunt op HALSE horeca en handelszaken

Politie_zone
 

Sinds een tweetal weken vallen het aantal inbraken in Halse horeca- en handelszaken op. Het begon 28 december met eerste poging in een fietsenwinkel gevolgd door drie effectieve inbraken in twee apothekerszaken en een kapsalon. Enkele nachten later werd er ook ingebroken in twee verschillende horecazaken allen gesitueerd in het centrum van Halle. 

Bij deze laatste kon de politieploeg van de zone Zennevallei twee daders op heterdaad betrappen. Dit gebeurde tijdens een patrouille in de buurt. Het parket Halle-Vilvoorde besliste om de twee verdachten onmiddellijk te dagvaarden. Zij moeten zich dus binnen enkele weken verantwoorden voor de rechtbank. De zone hoopte alvast dat de inbraken zouden stoppen met de aanhouding van de twee verdachten, echter bleken er opnieuw twee inbraken te zijn gepleegd tijdens hun aanhouding. Verder onderzoek is dus nog lopende.

De modus operandi was steeds gelijkend. Zo hadden alle inbraken plaats tijdens de nacht. Daders verschaften zich iedere keer toegang via de voordeur, door het glas te breken of braak te plegen. Ook de beoogde buit was telkens gelijkaardig, namelijk de inhoud van de kassa. 

De ploegen werden alvast verder georiënteerd naar de regio. 

Iets verdachts gezien? Aarzel niet en bel 101.     

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
10 jan 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief