BTH ’86 (Badminton Theam HALLE) beslist te stoppen met Castaar International

C21

BTH ’86 (Badminton Theam HALLE) beslist te stoppen met Castaar International

Archiefbeeld_castaar_international_2022
 

Op zaterdag 11 en zondag 12 februari ’23 stond traditiegetrouw de Castaar International op de badmintonkalender. Het clubbestuur ziet zich echter genoodzaakt om de organisatie ervan stop te zetten.

Afnemend enthousiasme
Het Halse internationale toernooi was de opvolger van de vele nationale edities die BTH ’86 sinds midden jaren 2000 organiseerde. In de gloriejaren vonden meer dan 400 spelers jaarlijks de weg naar Halle om er het beste van zichzelf te geven tijdens twee volle toernooidagen. “Sinds enkele jaren is er binnen badmintonnend België echter veel minder enthousiasme voor toernooien en zien we overal de inschrijvingen afnemen. Vele toernooien geven er de brui aan omdat het niet meer rendabel is voor de clubs om ze te organiseren.” zegt toernooidirecteur Arno De Witte.
Veel is te wijten aan een verandering in gedrag bij de spelers. Badminton zit nog steeds in de lift, maar spelers willen geen volledig weekend meer in een sporthal doorbrengen. 

Inzetten op de jeugd
BTH ’86 heeft een actieve jeugdwerking en ziet hier ook het aanwezig enthousiasme bij zijn spelers als het op toernooideelname aankomt. Daarom heeft het clubbestuur beslist om ter vervanging van het volwassenentoernooi in te zetten op de organisatie van een jeugdtoernooi. “Toernooisponsor Castaar heeft zijn engagement gegeven om het lopende sponsorcontract verder te zetten en de club te blijven ondersteunen. We werken al een paar seizoenen goed samen en Castaar en dochterbedrijf Stiksel zijn als marketingagency een betrouwbare partner die steeds mooi werk aflevert en altijd hun afspraken nakomt.” Aldus Kevin Van Cutsem, sponsorverantwoordelijke en secretaris van Badmintonteam Halle ’86. “We mogen als club blij zijn met onze commerciële partners. Zonder hen is het als sportclub bijzonder moeilijk overleven gezien de stijgende werkingskosten. Gelukkig kennen we zowel bij onze recreatieve-, jeugd- en competitiespelers heel wat successen waardoor onze club ook zonder een internationaal toernooi op de kaart blijft staan.”


Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 feb 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 28 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief