6 van de 11 gecontroleerde zware voertuigen in HALLE niet reglementair

C21

6 van de 11 gecontroleerde zware voertuigen in HALLE niet reglementair

Politiewagens__witseboom_
 

Op 1 februari 2023 hield de dienst Verkeer van de politiezone Zennevallei een controleactie langsheen de Bergensesteenweg met bijzondere aandacht voor het vrachtverkeer. Naast controle op de sociale wetgeving inzake rij- en rusttijden en het gebruik van de tachograaf, werd er gecontroleerd of de vervoerde goederen terdege werden vastgemaakt. Ladingverlies vormt immers een ernstig risico voor de verkeersveiligheid en kan schade aanbrengen aan de weginfrastructuur en/of eigendommen. Deze controles vormen dan ook één van de prioriteiten binnen de actieplannen van de dienst Verkeer en de Vlaamse overheid.

Eén vrachtwagen bestuurder mag zich verwachten aan een boete van 1 000 euro omdat zijn lading onvoldoende was gezekerd en een ernstig risico vormde voor ladingverlies. De vrachtwagen werd dan ook, na afloop van de controle, onder politiebegeleiding geëscorteerd naar de firma alwaar hij zijn goederen diende te leveren. 

Een andere bestuurder, van een landbouwvoertuig kreeg dan weer een boete van 350 euro omdat zijn lading grond, afkomstig van grondverzet, niet werd afgedekt met een zeil. Hierdoor was het risico dat er aarde en stenen op de weg of op voertuigen kon vallen, te groot. 

Verder werd nog een eigenaar van een landbouwvoertuig bekeurt omdat de technische keuring van zijn voertuig niet in orde bleek. Bij een andere bestuurder werd vastgesteld dat deze geruime tijd met de vrachtauto heeft gereden zonder gebruik te maken van zijn bestuurderskaart. De boete bedraagt hier ruim 1 300 euro en zal hopelijk de schroothandelaar aanzetten tot nadenken alvorens buiten te rijden zonder gepast net (350 euro boete). Tot slot werden er enkele kleinere inbreuken inzake de rij- en rusttijden vastgesteld waarvoor een mondelinge waarschuwing werd gegeven. 

Positief was dat alle bestuurders een ademtest ondergingen en allen negatief bliezen

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2023
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

MArc Sluys | 01 apr 2023
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 29 mrt 2023
Marc Sluys | 28 mrt 2023

archief