HALLE - Streekproducten en -producenten staan te boek

C21

HALLE - Streekproducten en -producenten staan te boek

Streekproducten_1_gr
 
Streekproducten_1_kl
Streekproducten_2_kl
 

De vzw ‘Streekproducten Vlaams-Brabant’ heeft de streekproducten en hun producenten uit de Vlaams-Brabantse regio’s Hageland en Groene Gordel geïnventariseerd en gebundeld in twee prachtige gidsen. Deze gratis gidsen spelen in op de vraag van de consument en een stijgend aantal agrarische producenten naar gezonde voeding en van de recreant/toerist naar smaakvolle en unieke producten.

Beide gidsen werden voorgesteld in het Streekproductencentrum in Halle.
 
Deze gidsen zijn unieke boekjes die de lezer een rijkgevulde waaier aanbieden van regionale streekproducten, streekproducenten, winkels (streekhoekjes) en horecazaken waar men de producten kan kopen.
De eerste groene gids werd in 2006 op 22.000 exemplaren gedrukt. Deze zijn allemaal de deur uit. De gids van het Hageland is vers van de pers.
Volgens gedeputeerde voor toerisme en landbouw Monique Swinnen zijn streekproducten het uithangbord van de provincie, een vlag waarachter de provincie kan opstappen
 
De provincie Vlaams-Brabant wil de streekproducten in stand houden en de vele ambachtelijke producenten ondersteunen. Vlaams Brabant heeft al substantiële inspanningen geleverd voor de promotie van de Vlaams Brabantse streekproducten. Zo krijgt de vzw Streekproducten Vlaams-Brabant een jaarlijkse subsidie.
Gedeputeerde voor economie Jean-Pol Olbrechts: “De provincie heeft vanaf het begin haar medewerking verleend aan deze acties. Het doet me dan ook genoegen te mogen vaststellen dat, sinds de stichting vele jaren geleden met haar werking is begonnen, de bewustwording rond streekproducten is gegroeid en dat de vraag naar streekproducten in steeds stijgende lijn gaat”.
 
In Halle zijn beide boekjes gratis te bekomen in het Streekproductencentrum in de Poststraat in Halle. www.streekproductencentrum.be
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief