22 bewoners verplaatst na brand in assistentiewoningen Ten Hove in wijk Windmoleken in HALLE

C21

22 bewoners verplaatst na brand in assistentiewoningen Ten Hove in wijk Windmoleken in HALLE

Scherm__afbeelding_2023-04-01_om_19
Foto © Brandweerzone West
 

 Er is zaterdagavond brand uitgebroken in serviceflats langs de Kopheiweg in Halle. 24 bewoners werden veilig geëvacueerd en opvang wordt voorzien. De brand is ondertussen geblust. Er zijn heel wat hulp- en ordediensten actief, vermijd bijgevolg de omgeving en geef vrije doorgang waar nodig.
22 bewoners geëvacueerd na brand in assistentiewoningen Ten Hove
In de assistentiewoningen Ten Hove van de Stad Halle aan de Kopheiweg in Halle brak zaterdagavond brand uit. Er vielen geen gewonden. Het complex is wel tijdelijk onbewoonbaar. De 22 bewoners worden voorlopig opgevangen bij familie of in een hotel.

De brand werd opgemerkt omstreeks 18u50. Ploegen van de brandweerzone Vlaams- Brabant West kwamen meteen ter plaatse, net als de politie, het Rode Kruis en medewerkers van de Stad Halle.
Bewoners opgevangen in buurthuis
22 bewoners werden onmiddellijk geëvacueerd door de hulpdiensten en opgevangen in het buurthuis van de wijk Windmoleken. De hulpverleners van het Rode Kruis en medewerkers van de Stad Halle stonden hen bij. Ze kregen drank en eten aangeboden en konden er even op adem komen. Hun familie werd ook onmiddellijk verwittigd.
Brand werd snel geblust
De brand werd snel geblust. Er vielen geen gewonden. De oorzaak lijkt accidenteel. Het onderzoek loopt nog. Het is duidelijk dat de bewoners alvast niet voor maandag terug kunnen naar hun assistentiewoning. 14 bewoners kunnen voorlopig terecht bij familie. 8 bewoners logeren tijdelijk in een hotel in Tubeke. Er zal de klok rond personeel van de Stad Halle in het hotel aanwezig zijn om zorgvragen te beantwoorden. Onder begeleiding van de mensen van het Rode Kruis konden alle bewoners zaterdagavond al even naar hun assistentiewoning om enkele noodzakelijke spullen mee nemen.

 

artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
01 apr 2023
MArc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 01 jun 2023
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 31 mei 2023
Devogeleer Emile | 31 mei 2023
Marc Sluys | 29 mei 2023

archief