Stad Halle werkt samen met de Kringwinkels

C21

Stad Halle werkt samen met de Kringwinkels

Scherm__afbeelding_2023-11-17_om_09
 

Halle werkt voortaan nauw samen met vzw Vites, de organisatie achter de Kringwinkels. Zo steunt de stad een duurzame economie.
Duurzame activiteiten 
De Kringwinkels van Vites hebben een ruim aanbod aan tweedehands spullen in de rekken. De stad kan heel wat van die goederen gebruiken voor verschillende initiatieven. Denk aan hometrainers om wedstrijdjes op te fietsen tijdens een sportactiviteit of knuffels bij een evenement voor kinderen. 
Aankoop tweedehandsmateriaal 
Naast uitlenen zal Halle ook vaker materiaal aankopen bij Vites. Dat gaat van meubilair, huisraad en decoratie voor de inrichting van noodwoningen tot knutselgerief voor kinderactiviteiten of voor de animatie in het woonzorgcentrum Zonnig Huis. Ook kan de stad geschenkbonnen van de Kringwinkels wegschenken bij speciale gelegenheden.
Afvalberg verkleinen 
Gevonden voorwerpen en niet opgehaalde kleding zal Halle dan weer inzamelen voor Vites. Zo steunt de stad de Kringwinkels in hun missie om de afvalberg te verkleinen, hergebruik te stimuleren en werkgelegenheid te creëren voor kansarmen. In het verleden sloot de stad ook al samenwerkingen af met Buurthuis Ommekaar in Buizingen en andere duurzame initiatieven.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
17 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Devogeleer Emile | 17 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief