HALLE restaureert dak van Oud Jezuietencollege

C21

HALLE restaureert dak van Oud Jezuietencollege

Scherm__afbeelding_2023-11-28_om_20
 

De stad zoekt een aannemer om het dak van het Oud-Jezuïetencollege te restaureren. In het beschermde gebouw is de Campus Servais gevestigd van de Kunstacademie Halle. 
De stad plande bij de opmaak van het meerjarenplan tot 2025 al een vernieuwing van de dakbedekking in. Het dak zal ook geïsoleerd worden. De hele dakstructuur is intussen gecontroleerd en vertoont ernstige gebreken. Er is onder andere aantasting door insecten en schimmel. Daarom is een volledige restauratie nodig. 
Geen eenvoudige constructie
De kosten worden geraamd op 1.349.166,94 inclusief 6% btw. Een hoog bedrag, omdat de restauratie niet eenvoudig is. Het Oud-Jezuïetencollege is een beschermd monument. Het dakgebinte kan niet zomaar worden vervangen. De volledige constructie wordt gerestaureerd en gestabiliseerd. Het Vlaams agentschap Onroerend Erfgoed neemt wel een deel van het bedrag voor haar rekening met een subsidie van 445.000 euro. 
Investering in erfgoed
De afdelingen Muziek en Woord van de Campus Servais van Kunstacademie Halle zijn gevestigd in het beschermde gebouw. Met deze investering beschermen en onderhouden we dat onroerend erfgoed.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 nov 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 28 feb 2024

archief