HALLE/NINOVE - 'Bike to Work' rondt kaap van 1.000 fietsers

C21

HALLE/NINOVE - 'Bike to Work' rondt kaap van 1.000 fietsers

Colruyt_gr
 
Colruyt_1_kl
Colruyt_2kl
 

Sinds mei vorig jaar kunnen de medewerkers van de Groep Colruyt aanspraak maken op een gratis kwaliteitsfiets, inclusief een gratis fietsuitrusting. Voorwaarde is dat ze zich engageren om minstens 4 dagen per week met de fiets naar het werk te komen. Jodie De Lè van de Colruyt-winkel in Ninove was het duizendste personeelslid dat zich aansloot bij ‘Bike to Work’. Zij kreeg haar fiets, bloemen en een fles champagne uit de handen van directeur-generaal Luc Rogge.

Jodie De Lè woont in Ninove en werkt in de Colruyt-winkel in Ninove als bediende-verkoopster. Zij werkt slechts 6 weken bij Colruyt.
Jodie De Lè: “Toen ik mijn contract kwam tekenen heb ik aanstonds ingeschreven op het Bike-to-Work project. In feite woon ik maar een kleine kilometer van mijn werk, maar had ik verderaf gewoond had ik het ook zeker gedaan”.
 
Intussen werden er op 10 maanden tijd 1.064 firmafietsen aangevraagd. 63% van deze mensen kwam vroeger nooit met de fiets maar met de auto. Deze fietsen mogen ook gebruikt worden voor privé gebruik.
Uitgerekend werd dat Bike-to-Work’ers jaarlijks zo een slordige 1,65 miljoen kilometers fietsen en dat goed is voor een reductie CO2 uitsoot van 248 ton per jaar is.
 
Voor personeelsleden die met de trein komen stelt de firma Colruyt 155 pendelfietsen ter beschikking aan het Halse station, die ook gratis mogen gebruikt worden.
 
In het kader van zijn milieuprogramma Green Line werkt de groep Colruyt al jaren aan een vlottere mobiliteit en een beter leefmilieu.
Luc Rogge: “Al voor de start van Bike-to-Run kregen mensen die met de fiets naar het werk kwamen een fietsvergoeding. Deze vergoeding blijft gelden, boven op de gratis fiets en uitrusting. Het aantal medewerkers dat op minder dan 10 kilometer van het werk woont en met de fiets komt is daarmee gestegen van 8 naar 14%”.
 
Naast de twee fietsprojecten heeft Colruyt ook nog een scooterproject. Zo kunnen de deelnemers hier aan zeer voordelige voorwaarden een scooter kopen.
Een interne carpoolbank helpt de medewerkers in hun zoektocht naar collega’s waarmee ze samen naar het werk kunnen rijden, wat ook resulteert in een verminderde CO2 uitstoot.
 
Luc Rogge: “Het resultaat van dit alles is dat er 8,8 miljoen kilometer per jaar minder wordt gereden en dat we 1.242 ton per jaar minder CO2 uitstoot hebben”.
artikel afdrukken
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 27 jan 2022
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 21 jan 2022
Marc Sluys | 16 jan 2022

archief