CD&V HALLE onthult hun nummer twee en drie voor 2024 gemeenteraadsverkiezingen

C21

CD&V HALLE onthult hun nummer twee en drie voor 2024 gemeenteraadsverkiezingen

Image00003
 
CD&V Halle presenteert met trots de aanvulling van haar (wieler)ploeg voor de aankomende lokale verkiezingen, met Eunice Yahuma Baitoapala op de tweede plaats en Louis Van Dionant op de derde plaats. Net zoals lijsttrekker Pieter Busselot en lijstduwer Christophe Merckx kondigen Eunice en Louis hun kandidatuur voor de gemeenteraadsverkiezingen aan in hun oranje wielertruitjes. CD&V Halle presenteert zichzelf namelijk als een warme Vlaamse wielerploeg vol dynamiek en ambitie die tussen de Halse bevolking staat.
Eunice en Louis zijn geboren en getogen in halle, respectievelijk 10 en 6 jaar trouw aan de partij en hebben beide een achtergrond in Politieke Wetenschappen.
Eunice Yahuma Baitoapala zal de tweede plaats op de lijst bekleden,. Naast haar functie als administratief en financieel directeur van een medisch huis, zet Eunice zich op verschillende niveaus achter de schermen in voor CD&V Halle. Van communicatieverantwoordelijke tot jongerenvoorzitter, BCSD-raadslid, en momenteel als politieraadslid en gemeenteraadslid, heeft ze waardevolle ervaring opgedaan. Nu staat Eunice klaar om op de voorgrond te treden en haar bijdrage te leveren aan een sociaal, toegankelijk, en warm beleid. 
Met haar 25 lentes herkent Eunice de uitdagingen waarmee jongeren worden geconfronteerd in de politiek. "Jongeren zijn zeker geïnteresseerd en geëngageerd maar de 'rechtstreekse' politieke betrokkenheid kan vaak angstaanjagend zijn. Daarom wil ik een stem zijn voor de Halse jongeren, de drempel verlagen, ervoor zorgen dat ze gehoord worden, en dat ze kunnen wonen in een levendige en bloeiende stad."
Daarnaast deelt Eunice haar passie voor vrouwenrechten en anti-discriminatie. Haar betrokkenheid bij organisaties zoals 11.11.11 en haar erkenning als "Wall of Young Feminists" door de Vrouwenraad in 2021 getuigen van haar toewijding aan deze kwesties. Eunice streeft naar inclusiviteit en gelijkheid. "Mijn dagelijkse inzet voor de Halse bevolking en het omzetten van woorden in daden is waar ik voor sta. Kiezen voor onze partij betekent kiezen voor een sociaal, toegankelijk en warm beleid."
Aan haar zijde staat Louis Van Dionant, voormalig fractieleider en momenteel schepen van jeugd en PR-verantwoordelijke van nationaal voorzitter Sammy Mahdi. Louis benadrukt het belang van een jonge en dynamische partij en wil blijven opkomen voor de belangen van jonge gezinnen. Als voormalig lid van de scouts pleit hij voor de continue ondersteuning van alle jeugdbewegingen en benadrukt hij het belang van voldoende aanbod voor tieners.
Louis richt zijn aandacht ook op de middenstand als het kloppende hart van de stad en benadrukt de noodzaak van jonge ondernemers en verenigingen die waardevolle initiatieven ontplooien om het stadsleven te stimuleren. Hij pleit voor een stad waar elk kind, ongeacht financiële situatie, de kans krijgt op een mooie jeugd, en benadrukt het belang van vergroeningsinitiatieven binnen de stad. Het creëren van kleine parkjes speelt een cruciale rol in het bevorderen van ontmoetingen tussen bewoners en draagt bij aan een aangenamere leefomgeving. 
"Wij willen graag samen met de inwoners van onze stad de berg beklimmen, om al deze uitdagingen aan te gaan, uiteraard in een kwestie van respect," aldus Yahuma Baitoapala en Van Dionant.
Deze twee kandidaten belichamen mee de visie van CD&V Halle, een warme ploeg voor een betrokken, dynamische en inclusieve lokale gemeenschap. Samen met lijsttrekker Pieter Busselot, lijstduwer Christophe Merckx  en de volledige ploeg zullen zij werken aan een toegankelijk programma vol ambities en inhoudelijke sterke projecten.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 dec 2023
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys - Raymond Decoster | 19 feb 2024

archief