44 jaar vrije radio in HALLE

C21

44 jaar vrije radio in HALLE

Interviews_aan_de_mobiele_studio
 
Johan_serv____geert_sluys__sonja_vanhaelen__paul_severs
 
____n_van_de_eerste_presentatoren_jan_baert
 

 in maart 1980 maakte Halle voor het eerst kennis met het fenomeen vrije radio dankzij de start van de Halse radio Victoria. Een radiostation met plezante muziek en lokale informatie voor Halle en het Pajottenland. Van bij het begin trok het team van Victoria met een mobiele studio naar grote evenementen in de streek, zoals de Halse handelsbeurs, de braderie van Sint-Rochus of de Paasfeesten in Lembeek. Legendarisch waren o.a. de pittige debatten tijdens de gemeenteraadsverkiezingen of de Vondelnachten met optredens van bekende artiesten zoals Clouseau en Natalia, maar evengoed zetten we acties op poten voor het goede doel zoals weeskinderen in Roemenië of de restauratie van de basiliek. De relevantie en de meerwaarde van een bruisende lokale radio voor een stad als Halle zetten we met plezier nog eens in de verf. 

 
44 jaar is een carnavalsgetal en omdat we zeker door onze carnavalsverslaggeving zo bekend zijn geworden, zijn we ons feestjaar richting 45ste verjaardag deze maand gestart. 
Pionier Didier Decooman -toen we nog met schuilnamen moesten werken bekend als Jan Dezwart- presenteert vanaf 18 maart elke maandagavond om 8 uur "FM 44", een boeiend radioprogramma boordevol unieke archieffragmenten van de voorbije jaren. Je hoort iconische radiostemmen, grappige ontroerende of onvergetelijke fragmenten van legendarische programma's of interviews. De uitzendingen verlopen chronologisch, dus op 18 maart hoor je fragmenten uit 1980, 1981 en 1982 mét de muziek van toen.  De naam "FM 44" verwijst naar 100.2 Mhz, de eerste frequentie op FM waar Victoria te beluisteren was in de streek.  
 
Het programma wordt ook op zondagmorgen uitgezonden om 8 uur. Luister via 105.2 FM, DAB+ in heel Vlaams-Brabant of www.radiovictoria.be in de rest van de wereld. 
Een andere pionier die nog actief is bij Victoria, Stijn Stevens geeft de aftrap met fragmenten uit zijn radio-archief op zaterdag 16 maart om 18 uur.   
 
Geïnteresseerd in het boeiende verhaal van 40 jaar vrije radio in Halle? Sonny Vanderheyden schreef er een interessant artikel over, boordevol foto's en hilarische anekdotes. Deze speciale editie van Hallensia kan je gratis verkrijgen via bestuur@radiovictoria.be  
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
14 mrt 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief