Tuinrangers geven in HALLE gratis advies op maat voor een natuurvriendelijke tuin

C21

Tuinrangers geven in HALLE gratis advies op maat voor een natuurvriendelijke tuin

Scherm__afbeelding_2024-04-22_om_17
 

Een tuin die bestand is tegen kurkdroge en kletsnatte periodes? Gelukkig is zo’n natuurvriendelijke tuin makkelijker en goedkoper te realiseren dan je denkt. Vanaf 25 mei kunnen inwoners van Halle beroep doen op de Tuinrangers. Zij geven gratis advies op maat van jouw tuin voor meer biodiversiteit

Bijna 10% van Vlaanderen bestaat uit tuinen en terrassen: een enorm potentieel om samen het verschil te maken. Voor vlinders, vogels en andere dieren én voor onszelf, want uiteraard hebben wij ook baat bij een koelere tuin die meer regenwater vasthoudt. Om die reden gaat stad Halle in zee met de Tuinrangers. Dit project van Inverde, de opleidingspartner van het Agentschap voor Natuur en Bos, helpt Halse inwoners om meer biodiversiteit in hun tuin te verwelkomen. 
 
Gratis advies op maat
De Tuinrangers geven gratis tuinadvies op maat. Intussen is een team van vrijwilligers geselecteerd. Zij volgen een opleiding over o.a. bloemenweides, (fruit)bomen, geveltuintjes en minivijvertjes. Vanaf 25 mei gaan ze, op uitnodiging, aan de slag in de Halse tuinen. Daarbij houden ze rekening met jouw tuinwensen en hoe vaak je in je tuin wil werken. Vervolgens krijg je een geschetste plattegrond van je toekomstige tuin en adviesfiches. Hiermee ga je zelf aan de slag of met een tuinaannemer.

Trek op safari in je tuin
De Tuinrangers brengen ook een safarikit ter waarde van 25 euro mee tijdens hun bezoek. Dankzij de zoekkaarten en insectenkijker gaat er een hele wereld voor je open. Valt het voorlopig nog wat tegen met het gezoem en gefladder in je tuin? Elke deelnemende tuin krijgt ook 2 zadenmengsels die garant staan voor bloemenpracht en meer biodiversiteit binnen het jaar.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 apr 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 20 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief