Alle drempels weg voor een fietsvriendelijk HALLE

C21

Alle drempels weg voor een fietsvriendelijk HALLE

Scherm__afbeelding_2024-09-16_om_09
Een a drempel om met de fiets naar het nieuwe recyclagepark te gaan. Foto © Lesley De Cruz 2024
 

Over precies een maand trekken we weer naar de stembus voor de gemeenteraadsverkiezingen. Fietsersbond Halle maakt de balans op van het fietsbeleid van de afgelopen jaren en kijkt naar de toekomst. Hoewel Halle stappen vooruit heeft gezet, zijn er nog te veel obstakels die mensen tegenhouden om voluit voor de fiets te kiezen Om de politieke partijen een handje te helpen, stellen we ons vademecum voor met als symbolische titel “Alle drempels weg!”. Een kort overzicht:

Veiligheid voorop
Een veilige infrastructuur is cruciaal. Overzichtelijke kruispunten, afgescheiden fietspaden, duidelijk gemarkeerde fietszones en snelheidsbeperkingen in de bebouwde kom zijn essentieel. We roepen het nieuwe stadsbestuur op om verkeersveiligheid een prioriteit te maken en dit ook te handhaven.
Betere fietsparkeerfaciliteiten 
Fietsdiefstal blijft een groot probleem: 1 op 3 fietsers haakt af als hun fiets gestolen wordt. Meer beveiligde fietsenstallingen en een actief handhavingsbeleid zijn noodzakelijk om fietsers gerust te stellen.
Weg met echte drempels
Naast veiligheid moet fietsen ook comfortabel zijn. Overbodige drempels, borduren en slechte wegen moeten aangepakt worden. We vragen aandacht voor de werken aan de bruggen om te voorkomen dat deze nieuwe obstakels vormen.
Investeren in de toekomst
Een nieuw mobiliteits- en fietsbeleidsplan is een goed begin, maar er zijn ook budgetten en middelen nodig om deze plannen uit te voeren. We vragen het stadsbestuur om een sterke fietscultuur te bevorderen en burgers te stimuleren om vaker de fiets te gebruiken.
Samen naar een fietsvriendelijk Halle
Fietsersbond Halle rekent op het nieuwe stadsbestuur om alle drempels weg te werken en samen te bouwen aan een klimaatvriendelijke, veilige en goed bereikbare stad. 
Ten slotte een warme oproep: heb je ideeën over hoe we fietsen fijner kunnen maken in Halle? Kom dan zeker naar onze filmavond “Women Don’t Cycle” met nadien een open dialoog over de toekomst van fietsen in Halle. Welkom op 4 oktober om 20u in de Raadzaal in Halle. 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 11 sep 2024

archief