Beleef het WK Gravel in HALLE: een weekend vol actie, animatie en ambiance

C21

Beleef het WK Gravel in HALLE: een weekend vol actie, animatie en ambiance

Scherm__afbeelding_2024-09-26_om_21
Beelden (c) Golazo
 

Het WK Gravel op 5 en 6 oktober brengt niet alleen toppers als Lotte Kopecky en Greg Van Avermaet naar onze stad, maar ook een weekend vol extra animatie en activiteiten voor jong en oud. Een perfect moment om met vrienden en familie naar de stad af te zakken en de unieke sfeer van het WK mee te beleven.

Grote namen aan de start
Het 2024 Bolero UCI Gravel World Championships brengt de absolute wereldtop in het wielrennen naar Halle. Zaterdag starten de elite vrouwen om 12u, met kleppers als Lotte Kopecky, Lorena Wiebes, Lucinda Brand, Marianne Vos en Tiffany Cromwell aan de startlijn. Zondag is het om 12u de beurt aan de mannen, waaronder Europees kampioen Jasper Stuyven, wereldkampioen Matej Mohoric, Greg Van Avermaet, Jan Bakelandts en Petr Vakoč. Je kan hen spotten bij het vertrek op het Joseph Possozplein.
 
Vrijdag: opwarmen met een Gravelexpo en gezellige activiteiten
Op vrijdag trappen we het weekend in gang met de Gravel Expo, waar je de nieuwste snufjes en trends uit de gravelwereld ontdekt. Om 14.30u geven de organisatoren UCI en Golazo samen met enkele wielerhelden het officiële startschot. Ook leerlingen van het Heilig Hart&College dragen een steentje bij aan dit feestelijke moment.
 
's Avonds kan je tussen 16u en 18.30u meedoen aan de graveltocht ‘Gravel & Fries ride’ van Falco.cc en om 20u kan je in het stadhuis op het Oudstrijdersplein genieten van de inspirerende film ‘Women don’t cycle’ die toont hoe vrouwen wereldwijd de fiets omarmen.
 
Zaterdag en zondag: fietsfestijn in de stad
Tijdens het hele weekend kan je terecht in de Fietsfunzone op parking Leide. Spring op de pumptrack, ontdek de nieuwste sporttechnologieën of kijk naar de wedstrijd live op groot scherm. Kinderen kunnen zich uitleven op het springkasteel en zich laten schminken.
 
Op zondag kan je in het Fair fandorp terecht voor tal van leuke activiteiten. Trap je eigen smoothie, pimp een WK-petje of test je wielerkennis tijdens een quiz. Misschien ga jij wel naar huis met een gesigneerd wielershirt! Voor minder mobiele supporters is er onder de Misiabrug met WK Welkom een speciale supporterzone, inclusief fietstaxi-service naar een comfortabele tribune.
 
Ontdek 11 beschilderde vitrines in de binnenstad
Na de start is het tijd om de stad in te trekken voor het Weekend van de Klant. In heel wat winkels en horecazaken krijg je een attentie. Ontdek tegelijk ook de unieke raamtekeningen van Maarten Arys en Jean Deras op de vitrines van 11 lokale handelszaken. Deze creatieve knipogen naar het WK Gravel maken je stadswandeling extra bijzonder. De winkels zijn trouwens op zaterdag én zondag geopend. De markt op het Joseph Possozplein op zaterdag 5 oktober gaat niet door. Het was de bedoeling de markt te verplaatsen, maar na overleg met de marktkramers is beslist om geen markt te organiseren.
 
Respecteer de natuur
Wil je ook buiten de stad de wielergekte beleven? Je kan zeker langs het WK-parcours je helden aanmoedigen. Let wel op: sommige zones zijn afgesloten om de natuur te beschermen. We vragen iedereen dan ook om bijvoorbeeld niet in het Hallerbos te gaan supporteren en zo onze waardevolle natuur te respecteren. Stewards van het ANB zullen hierop letten.
 
Zorgeloos naar Halle
Iedereen is welkom om het WK Gravel in Halle te beleven, of je nu te voet, met de fiets, de wagen of het openbaar vervoer komt. Op www.halle.be/wkgravel vind je alle info over hoe je vlot in Halle geraakt en hoe het parcours uitgestippeld is. Ook alle concrete informatie over de activiteiten vind je op deze link.
 
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 sep 2024
Marc Sluys
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 27 sep 2024

archief