HALLE - Veroonslinde krijgt ander uitzicht door de leemontginning

C21

HALLE - Veroonslinde krijgt ander uitzicht door de leemontginning

St
 

In het kader van de milieuvergunning, verleend door de Vlaamse Minister van Openbare Werken voor het uitbaten van een leemontginning in Lembeek, dient de uitbater, de nv ODM wegeniswerken uit te voeren aan de toegangsweg naar de leemontginning.

De werken omvatten de aanleg van wegverbredingen, de versteviging en de fundering van het wegdek van de Veroonslinde, het inbuizen van de grachten en het overlagen van de bestaande verharding.
De kosten van dit alles worden geraamd op 310.317,40 euro en zijn volledig ten laste van de uitbater.
 
De voorgestelde werken zijn in overeenkomst met de resultaten van de MER studie, die voorzag om de in- en uitrit naar de ontginningssite bij voorkeur in de noordwestelijke hoek aan te brengen en het transport van en naar de site hoofdzakelijk via de westelijke richting van de Veroonslinde te laten gebeuren.
 
Als bijkomende voorwaarde werd gesteld dat de uitbater dient in te staan voor het goede onderhoud van het wegdek tijdens de exploitatie en het modder- en stofvrij dient te houden. Tevens werd opgelegd dat de lager gelegen bermen naast het wegdek niet aangevuld mogen worden, zodat de natuurlijke vegetatie kan overleven, dat de inspectie van de infrastructuur zal berusten bij de stad en dat het project niet tijdens het broedseizoen mag uitgevoerd worden.
 
Het voorstel van Groen! om het advies van de milieuraad te volgen om na de ontginningswerken de Veroonslinde in zijn oorspronkelijke toestand te herstellen p^kosten van de ontginner werd nu niet weerhouden.
Schepen Deridder (Open VLD): “Wat er met het gebied na de ontginning moet gebeuren ligt nu niet ter sprake”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
19 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 jun 2024

archief