HALLE - Verkeerswijzigingen in verschillende straten

C21

HALLE - Verkeerswijzigingen in verschillende straten

Loriesstrqqt
 

In verschillende Halse straten wordt er gesleuteld aan parkeerplaatsen. Dat is het geval in de Loriesstraat, Jacminstraat, Rood Kruisstraat, Alsembergsesteenweg, Puesstraat, Borreweg en Nijvelsesteenweg.

Loriesstraat
In de Loriesstraat ondervinden de bussen van De Lijn geregeld problemen bij het in- en uitrijden van uit de Loriesstraat, ter hoogte van het kruispunt met de Nijvelsesteenweg.
De oorzaak ligt bij het feit dat sommige bestuurders vergeten hun voertuig van kant te veranderen bij het beurtelings parkeren.
Om dit probleem op te lossen komt er een overlangse markering van 12 meter vanaf het kruispunt met de Nijvelsesteenweg. Hierdoor wordt het parkeren verboden vanaf de hoek van de Nijvelsesteenweg tot ongeveer 15 meter van de straat.
 
Bij de bespreking van dit punt vroeg Henri Van Stalle (Vlaams Belang) dat de stad oog zou hebben voor andere problemen in deze straat. Zo worden de voetpaden er stuk gereden door vrachtwagens die er stationeren, kunnen de bewoners niet voor hun huizen staan wanneer ze hun wagen moeten aflosssen en werd er al een balkon stuk gereden door een vrachtwagen.
Van Stalle stelde voor om niet meer beurtelings te laten parkeren, maar uitsluitend te laten parkeren langs de kant van de pare nummers.
Burgemeester Pieters zegde dat de problemen in de Loriesstraat gaan voorgelegd worden aan de verkeersdienst.
 
Jacminstraat
In de Jacminstraat komt er een zebrapad ter hoogte van de in- en uitgang van de school.
Er staan daar regelmatig vrachtwagens geparkeerd tussen de N6 en de Gezellestraat. Het blijkt ook dat de gele onderbroken strepen ter hoogte van het huisnummer 51 overbodig geworden zijn, door het verdwijnen van het daar gelegen transportbedrijf.
Het parkeerverbod tegenover huisnummer 51 wordt opgeheven en men gaat er alleen tussen de N6 en de Gezellestraat parkeren toelaten voor personenauto’s, auto’s voor dubbel gebruik, minibussen en motorfietsen.
 
Rood Kruisstraat
Verschillende bestuurders hebben problemen bij het buitenrijden van de site met garageboxen aan de Rood Kruisstraat wanneer voertuigen tot vlak tegen de inrit geparkeerd staan.
Om deze reden komt er links en rechts van de inrit een parkeerverbod van 3 meter.
 
Alsembergsesteenweg
De gemeente Beersel vraagt om een aantal maatregelen te nemen aan het kruispunt van de Alsembergsesteenweg met de aftakkingen naar de Vaucampslaan en de Pallieterweidestraat.
Het gaat ondermeer om het aanbrengen van verkeersborden en het doortrekken van de onderbroken middenlijn op de Alsembergsesteenweg, het aanbrengen van verkeersborden verplichte rijrichting in de Singelblok en de Pallieterweidestraat en het aanbrengen van aanwijzingsborden richting Halle in de Vaucampslaan en Pallieterweidestraat ter hoogte van de spoorweg.
 
Puesstraat
In de Puesstraat werd destijds blauwe zone ingevoerd ter hoogte van het huisnummer 83 ten behoeve van de bakker en de slager.
Beide handelszaken zijn intussen gesloten waardoor de verplichting tot het plaatsen van een parkeerschijf kan worden opgeheven.
 
Borreweg
Een bewoner op de Borreweg ondervindt problemen bij het in- en uitrijden uit zijn bedrijf met zijn vrachtwagen.
Om dit probleem op te lossen wordt een parkeerverbod over een lengte van 4 meter langs de inrit aangebracht.
 
Nijvelsesteenweg
Het oudercomité van het Heilig hartinstituut Panoramalaan vroeg omegaprofielen en een zebrapad aan de Nijvelsesteenweg, ter hoogte van de voetweg naar de Panoramalaan.
De omegaprofielen staan er al en nu komt er ook het zebrapad.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 10 jun 2024

archief