HALLE - Gangen van Zonnig Huis krijgen een straatnaam

C21

HALLE - Gangen van Zonnig Huis krijgen een straatnaam

Editiepajot_halle_straten_1_gr_foto_merckx
Philippine Denayer mocht het lint doorknippen. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_straten_2_kl_foto_merckx
De Stationsstraat. (Foto Felix Merckx)
Editiepajot_halle_straten_3_kl_foto_merckx
't Vissestrotje. (Foto Felix Merckx)
Editiepajot_halle_straten_2_gr_foto_merckx
Het OKE-team. (Foto Felix Merckx)
 
Editiepajot_halle_straten_3_gr_foto_merckx
OCMW-Voorzitter Marie-Rose Harnie en directrice Karin Velckeneers in de Schoolstraat. (Foto Felix Merckx)
 

Het OKE-team van het Halse OCMW-rusthuis Zonnig Huis heeft er voor gezorgd dat elke gang een heuse straatnaam kreeg. Deze naam is dezelfde op de drie verdiepingen. Vanaf nu kan men in Zonnig Huis terecht in de Schoolstraat, Stationsstraat of ‘t Vissestrotje.

Het was de oudste inwoonster, Philipinne Denayer (101 jaar), die de eer kreeg om het lint van de eerste straat door te knippen.
Het geheel is een realisatie van het OKE-team, wat staat voor ontspanning, kinesitherapie en ergotherapie.
 
Elke gang kreeg een straatnaam met bijhorende versieringen en voorwerpen die verwijzen naar het thema. Men koos ervoor om op de drie verdiepingen dezelfde straatnamen te gebruiken om uniformiteit en structuur te scheppen voor bewoners en personeel.
 
Doelstellingen van dit project is oriëntatie in de ruimte, structuur bieden aan bewoners om zich beter te oriënteren in hun woonomgeving herkenningspunten aanbieden om hun weg gemakkelijker terug te vinden, de ziekenhuissfeer beperken, reminiscentie, herinneringen oproepen bij de bewoners aan de hand van voorwerpen, afbeeldingen, sfeer,...
 
Het geeft ook mogelijke onderwerpen aan de families om een dialoog te kunnen aangaan met hun familielid in geval dit niet meer spontaan kan. Het geeft ook een geruststellend gevoel door de herkenbaarheid van hun omgeving .
 
Nu de realisatie van het project er is, zal het personeel aangemoedigd worden om effectief de straatnamen ook te benoemen in de dagelijkse omgang met de bewoners zodanig dat de doelstellingen kunnen bereikt worden.
 
KEUS
Aan de drie gangen werden de naam gegeven van Schoolstraat, Stationsstraat en 't Vissestrotje.
 
" Schoolstraat " is de gang van de 10-tallen en verwijst naar de school die naast het rustoord gelegen is. Het brengt bij de bewoners ook herinneringen naar boven, er werd variatie gebracht met didactisch materiaal (zoals landkaarten, seizoensgebonden informatie, ...) enz. "
 
Stationsstraat is de gang van de 20-tallen. Het station in Halle, vooral het vroegere station, is een bekend gebouw voor de bewoners en ook voor iedereen die over de vloer komt. Deze naam bood veel mogelijkheden in verband met de bekleding en de versiering.  Deze naam is ook overal terug te vinden. Dus de mensen van een andere gemeente of streek kunnen dit ook herkennen en ook bij hen roept het de zelfde stimulaties en voordelen op dan voor de mensen van onze streek.
 
Tot slot werd er voor ’t Vissestrotje gekozen voor de gang van de 30- en 40-tallen zal deze straatnaam krijgen. Deze straat is door alle Hallenaars bekend en is typisch voor Halle.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 okt 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief