HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Waar komt de culturele vuurtoren ?

C21

HALLE / SINT-PIETERS-LEEUW - Waar komt de culturele vuurtoren ?

Mark_demesmaeker
Mark Demesmaeker. (Foto Felix Merckx)

In de beleidsnota van de Vlaamse Rand is de intentie opgenomen om hier voor deze streek wat te doen aan culturele infrastructuur. Deze streek staat immers onder sterke druk van verfransing. Taal en cultuur staan onder druk van Brussel en Wallonië.

Waar er culturele infrastructuur en wat er gaat komen is nog niet geweten, maar de intentie is er en dat is al een kleine stap vooruit.
 
“Wij hebben hier geen Vlaams achterland en zitten geprangd tussen Brussel en Wallonië. De verfransing neemt sterk toe en eindelijk heeft men begrepen dat deze streek een vergeten streek is en dat hier bij prioriteit moet geïnvesteerd worden. Als we onze identiteit kunnen versterken is dat natuurlijk bij voorkeur via cultuur”, zegt Vlaams volksvertegenwoordiger en Hallenaar Mark Demesmaeker.
 
Men moet de Zuidrand een culturele vuurtoren geven door iets te bouwen of ten minste onderzoeken of dat opportuun is voor deze streek.
 
Mark Demesmaeker: “Over opportuniteit moet men zelfs niet spreken als je ziet dat zowel Halle als Sint-Pieters-Leeuw worstelt met zijn infrastructuur. Er is hier veel cultureel leven maar het Vondel bevoorbeeld is overgevraagd en overbezet. In Sint-Pieters-Leeuw is er eigenlijk geen echte infrastructuur voorhanden om bevoorbeeld een groot concert of musical te brengen. We mogen deze legislatuur nog een investering verwachten”.
 
Volgens Demesmaeker heeft de Vlaamse overheid eindelijk begrepen dat men in deze streek moet investeren in plaats van altijd in de grote steden zoals Brugge, Antwerpen en Gent.
 
Op dit moment is er nog niets geweten hoeveel dat moet kosten of waar het gaat of wat er gaat komen. Alleen de intentie is er.
 
VUURTOREN
Demesmaeker hoopt op een culturele vuurtoren wat wil zeggen een plaats waar cultuur geprogrammeerd wordt, waar een goede theaterzaal en concertzaal voorhanden is.
 
Mark Demesmaeker: “Een concertzaal die eigenlijk van ver laat zien: DAT IS VLAANDEREN. Iedereen moet weten dat het hier geen stukje vergeten Vlaanderen is dat tussen Wallonië en Brussel ligt”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
02 nov 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 14 apr 2024
Devogeleer Emile | 13 apr 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Devogeleer Emile | 13 apr 2024

archief