HALLE - Medailles paassoldaten lagen in Brussel X

C21

HALLE - Medailles paassoldaten lagen in Brussel X

Medailles_toch_uitgereikt

In onze verslaggeving over de paasommegang in Lembeek, hebben we het al uitvoerig gehad over het feit dat de medailles voor verdienstelijke paassoldaten zoek zijn geraakt. Uiteindelijk werden ze tijdens het weekeinde teruggevonden in Brussel X

In dit verband heeft het Halse stadbestuur een vlammende brief geschreven naar de heer Thijs, afgevaardigde bestuurder van De Post. Hierin uiten zij hun ongenoegen over de gang van zaken.
 
De firma die de medailles maakt bezorgde deze op woensdag 19 maart aan Taxipost om ze af te leveren op het Halse stadhuis op het Oudstrijdersplein. De stad is in het bezit van een afgiftebewijs aan Taxipost.
 
Wij willen evenwel uw bijzondere aandacht vragen voor de volgende feiten:
 
Aangezien zij op donderdag 20 maart nog steeds niets ontvangen hadden, hebben de stadsdiensten dezelfde dag geïnformeerd bij Taxipost. Er werd hen meegedeeld dat een chauffeur van Taxipost zich had aangeboden op het stadhuis op donderdag 20 maart om 14u.52. Volgens Taxipost was er op dat moment niemand aanwezig in het stadhuis (infobalie) en kon het pakket niet afgeleverd worden. In dergelijk geval dient Taxipost zich een tweede maal, de dag nadien, opnieuw aan te bieden bij de bestemmeling.
 
Het Halse schepencollege heeft hierbij ernstige bedenkingen.
“Het is uitgesloten dat er op donderdagnamiddag 20 maart niemand aanwezig was in het stadhuis (infobalie) en bovendien heeft de chauffeur van Taxipost geen enkel bericht achtergelaten. Bij de bewering dat de chauffeur zich wel degelijk heeft aangeboden, betwijfelen wij ten zeerste.
Op vrijdag 21 maart (nog steeds hebben wij de levering niet ontvangen) hebben onze diensten meermaals taxipost gecontacteerd.
Na heel wat getelefoneer kregen ze te horen dat de zending werd bezorgd aan het uitreikingskantoor van De Post in Halle. Navraag hier leverde niets op”, zegt de stad aan de heer Thijs
 
Ten einde raad werd aan de stad Halle door Taxipost aangeraden om zelf de zending af te halen in hun depot te Anderlecht.
Ook hier diende men toe te geven dat het pakket onvindbaar was.
 
Tijdens het paasweekend werd door de stadsdiensten verder contact gehouden met een bediende in het depot van Taxipost te Anderlecht.
 
Mede door de inzet van deze werd het pakket teruggevonden in het sorteercentrum Brussel X en kon het op dinsdag 25 maart afgehaald worden in het postkantoor Halle-centrum.
 
“Op basis van deze feiten willen wij onze ernstige ongenoegens uiten over de werkwijze van Taxipost: het is niet te begrijpen dat Taxipost er niet in slaagt om op drie dagen een pakje van Brussel (Anderlecht) naar Halle te brengen. Wij stellen Taxipost dan ook formeel in gebreke voor het laattijdig bezorgen van de bestelling en vragen dan ook een schadevergoeding, meer bepaald de terugbetaling van de verzendingskosten ten bedrage van 16,20 euro” zeg(t het schepencollege in zijn brief.
 
Niettemin willen zij de bediende in het depot van taxipost te Anderlecht, bedanken voor zijn inzet.
 
Deze brief werd eveneens overgemaakt aan de Ombudsdienst van De Post en de directie van Taxipost.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
26 mrt 2008
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Sluys | 18 jun 2024
Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief