HALLE - Meer dan 1.000 pv's voor niet dragen gordel

C21

HALLE - Meer dan 1.000 pv's voor niet dragen gordel

Politie_logo_klein100

Sedert 2009 is controle op de gordeldracht één van de actiepunten in het zonaal verkeersveiligheidsplan van de Lokale Politie Halle. Ook vanuit het BIVV (Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid) en de provincie Vlaams-Brabant werd eveneens gevraagd om bijkomende aandacht te besteden aan het correct dragen van de veiligheidsgordel.

Tijdens verschillende controles werden in Halle meer dan 1.000 gemaakt voor het niet dragen van de gordel
 
In de loop van 2009 werden er dan ook 12 grote acties rond dit thema georganiseerd. De actie vonden plaats in de schoolomgeving en op drukke steenwegen.
 
Er werden tijdens deze acties in 2009 enkele duizenden inzittenden gecontroleerd. Deze controles hebben aanleiding gegeven tot het opstellen van in totaal 697 processen-verbaal voor overtredingen met betrekking tot de gordeldracht. Verder werden buiten de actieperiodes in 2009 nog eens 413 processen-verbaal opgesteld voor dergelijke inbreuken.
 
De Halse politie blijft in de toekomst verder controle uitvoeren op het dragen van de veiligheidsgordel door bestuurders en passagiers en het correct vervoeren van kinderen in zitjes.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 dec 2009
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Sluys | 20 mei 2024
Devogeleer Emile | 17 mei 2024

archief