HALLE - Woonpunt Zennevallei gaat sociale koopwoningen bouwen

C21

HALLE - Woonpunt Zennevallei gaat sociale koopwoningen bouwen

Editiepajot_halle_oscar_decoster_foto_van_felix_merckx
Oscar Decoster, voorzitter Woonpunt Zennevallei. (Foto Felix Merckx)

In de persoon van Oscar Decoster heeft Woonpunt Zennevallei een nieuwe voorzitter. Wij gingen met hem even praten en vroegen hem naar zijn vooruitzichten en hij was duidelijk: “Woonpunt Zennevallei wil in de toekomst niet alleen zijn patrimonium op een goede manier besturen, onderhouden en waar nodig renoveren en verbouwen tot hedendaagse woningen, we willen in de toekomst ook met een uitvoeringsprogramma komen voor de aankoop, bouw en renovatie van sociale huur- en koopwoningen”

Het renoveren van de bestaande woningen werd reeds in een goede structuur geweven en Woonpunt Zennevallei wil geen inspanningen sparen om een nieuw ondernemingsplan uit te werken.
De start van een vernieuwde aanpak werd reeds gegeven en langs de Duezstraat en Veldstraat, de slingerweg links opwaarts tussen de lichten van Rodenem en Nijvelsesteenweg, staan de eerste 10 koopwoningen niet alleen in de stijgers maar reeds "onder dak".
 
Voorzitter Decoster: “Onze communicatiestrategie zal dus in de toekomst ook gericht zijn op "koopwoningen" het verkopen dus van woningen aan een haalbare prijs voor onze jonge gezinnen. Cijfers noemen is altijd wat onvoorzichtig maar toch wil ik me hier wagen aan een sprong voorwaarts en 190.000 € zou zowat de verkoopprijs zijn voor de nieuwe koopwoningen inclusief de grondprijs aan de Veld-en Duezstraat”.
 
Volgens Decoster verschijnt Woonpunt Halle goed aan de meet. Ze zijn voorbereid op het nieuwe grond- en pandenbeleid en zullen er samen met hun voogdijpartners, zowel de " VMSW " de Vlaamse Maatschappij Sociaal Wonen als "Vlabinvest " het investeringsfonds voor Vlaams-Brabant hun tweede partner in de Vlaamse Rand, er alles aan doen om een gezonde mix van woningen in iedere gemeente waar Woonpunt Zennevallei actief is naar voor te schuiven.
 
ELLENLANGE LIJST
Er bestaat nog altijd een ellenlange lijst van sociale huurders maar er moet ook gedacht worden aan de diverse doelgroepen en noden.
 
Oscar Decoster: “We moeten niet alleen oog hebben voor betaalbare sociale huurwoningen, we moeten ook oog hebben en het accent durven leggen voor andersvaliden en alleenstaanden, voor koopwoningen van laag tot middelgroot inkomen. Woonpunt Zennevallei is er zich van bewust dat er vele uitdagingen op ons af komen. Samen met de gemeentebesturen zullen we overleggen wat voor ieder project de beste mix is van huren en- of verkopen in functie van de" samenstelling van het bouwproject". Ook zullen we nagaan in overleg met de groep Icarus wat in elk project de beste optie is voor het begeleid wonen”.
 
Nieuwe projecten realiseren betekent ook de nodige financiële middelen vinden om deze projecten goed in te schatten en naar de toekomst toe te waarborgen.
De financiële geldstromen van de vennootschap moeten dan ook door de cel administratie en financiën verder goed opgevolgd worden.
 
Oscar Decoster: De financiële opvolging van al onze huren en we zitten toch kort tegen de 1700 aan is een grote opdracht, te meer daar de pijszetting onderworpen is aan een ganse reeks van regels ons opgedragen door Vlaamse Overheid maar ook hier wordt en is de programmatie aangepast en spelen we kort op de bal”.
 
Woonpunt Zennevallei staat voor een grote uitdaging. Samen met de gemeentebesturen willen ze op zoek gaan hoe het sociaal objectief het best kan behaald worden.
Oscar Decoster: “Het aansnijden van woonreservegebieden kan een oplossing zijn om "bevroren gronden" terug te laten renderen en zo te drukken op de prijs van een nieuw project. 2010 kondigt zich aan als een jaar waar inzet en overleg met alle partners nodig zal zijn om Sociaal wonen in Vlaanderen maar ook in de streek van de Zennevallei mogelijk te maken”.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 dec 2009
Felix Merckx
Felix Merckx
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief