GOOIK - Jean-Pierre stopt ermee na 46 jaar

C21

GOOIK - Jean-Pierre stopt ermee na 46 jaar

Editiepajot_gooik_sorgeloos_1_bewerkt
Jean-Pierre stopt ermee. - Foto Marc Colpaert
 

Jean-Pierre Sorgeloos is al vele jaren gekend als de ‘melkman’ in Gooik. Gedurende 46 jaar reed hij rond door de streek en was 30 jaar ‘hofleverancier’ voor de gemeente Gooik. Hij leverde ongeveer 360.000 liters melkproducten aan de gemeente. Nu hij met pensioen gaat zal hij zich meer bezig houden met tuinieren en op vakantie gaan.

Jean-Pierre Sorgeloos leerde op 14 jarige leeftijd bij zijn vader de kneepjes van het vak om rond te rijden en melkproducten te verkopen, vandaag 46 jaar later stopt hij er definitief mee. Gedurende een periode van 30 jaar was hij tevens de vaste leverancier van alle melkproducten voor de gemeentescholen en andere gemeentelijke diensten in Gooik. “ Het was een mooie tijd, ook al moesten wij elke dag om 4 uur in de ochtend opstaan”, vertelde Jean-Pierre. “ Mocht ik het kunnen opnieuw doen, ik zou voor dezelfde job kiezen. Het was vroeger heel leuk om door een groot deel van het Pajottenland en in Gooik rond te rijden en alle soorten van melkproducten aan de man te brengen. Men was een groot deel van de dag buiten, we hadden contact met vele mensen, de tijden waren toen nog helemaal anders. Wij verkochten in de begin jaren nog geen melk in een fles zoals nu het geval is, maar gewoon van de kruik en een vervaldatum dat bestond ook niet in onze tijd”, lachte Jean-Pierre.  Zeker met de kaas was dit soms wel eens een probleem, maar volgens sommige mensen was de geitenkaas pas echt lekker als hij al goed begon te stinken. “ Ja, wij hebben wat afgelachen vroeger, maar wij waren ook vele uren bezig. Nu ik echter de leeftijd van 60 jaar bereikt heb en er geen opvolger is, wordt het tijd om te stoppen. De tijden zijn ook erg veranderd, er zijn steeds minder mensen thuis tijdens de dag en de concurrentie is natuurlijk ook heel wat groter, dan vroeger het geval was. Ik ga mij nu meer bezig houden met de leuke dingen in het leven zoals samen met mijn vrouw Magda gaan fietsen, wandelen, een beetje tuinieren en op vakantie gaan”, sprak Sorgeloos.
Burgemeester Michel Doomst(CD&V) bedankte Jean-Pierre voor zijn vele jaren trouwe dienst voor het leveren van melkproducten aan de Gooikse scholen. “ Ik heb het even uitgerekend en schat dat Jean-Pierre ongeveer 360.000 liters melk of chocomelk aan de gemeentescholen leverde, een gigantische hoeveelheid. Wij danken hem en zijn vrouw Magda De Munck dan ook om 30 jaar onze ‘hofleverancier’ te zijn voor de scholen. Voor de vele jaren van samenwerking kregen Jean-Pierre en Magda allebei een geschenk van de gemeente Gooik.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
03 feb 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief