GOOIK - OCMW neemt administratie over

C21

GOOIK - OCMW neemt administratie over

Editiepajot_gooik_mobiel_1_bewerkt
Foto © Marc Colpaert
 

Vanaf september neemt het OCMW van Gooik de administratieve taak van de Minder Mobielen Centrale over. Wel werd aan de vrijwilligers gevraagd om nog steeds hun dienstverlening verder te zetten. Viviane Heuwelx en Augustijn Musch rijden al jaren met vooral zieke mensen naar ziekenhuizen.

Op de OCMW-zetel in Leerbeek ging de startbijeenkomst door van de Minder Mobielen Centrale uit Gooik. “ Gedurende dertig jaar hebben een aantal vrijwilligers gezorgd voor het vervoer van Minder Mobielen in Gooik via de ‘Boodschappendienst’, verklaarde OCMW voorzitter Jo Baert. “  De organisatie van deze dienst vraagt vandaag te veel energie van deze vrijwilligers. Daarom neemt het Gooikse OCMW deze taak op zich, vanaf september 2010. Uiteraard een passend moment om de pioniers even in de bloemen te zetten en wat afspraken te maken rond deze vernieuwde dienstverlening. Natuurlijk hopen we dat de meeste mensen gewoon verder blijven meehelpen, om zieke mensen naar ziekenhuizen of naar andere bestemmingen te brengen”, aldus nog de voorzitter.
 
Viviane Heuwelx(61) en Augustijn Musch(64) rijden al jaren met vooral zieke mensen naar ziekenhuizen. “ Ik begon er als eerste mee, wist Viviane ons te vertellen. “ Mijn man was toen nog aan het werk en ik had toch een beetje vrije tijd dus waarom niet, als je er andere mensen mee kan helpen”, zei Viviane. “ Toen ik met pensioen ging nam ik de fakkel van haar over”, sprak haar echtgenoot Augustijn Musch. “ Soms gaat ze nog wel eens mee als ‘begeleider’ en proberen wij er het beste van te maken. De meeste ritten die wij maken zijn mensen naar ziekenhuizen vervoeren, dus veel plezier is daar niet mee te beleven, maar we doen dat graag en zo helpen wij andere mensen”, besluit Musch.
De vrijwilligers Marie-Rose De Broyer, Jean De Maeseneer, Magda Hendrickx, Jozefa Kestens, Marcel Mot, Augustijn Musch, Lieve Vandereeckt en Guido Verckens kregen van de mensen van het OCMW een drankje en een hapje aangeboden.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
22 jul 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief