GOOIK - Maatregelen voor meer veiligheid

C21

GOOIK - Maatregelen voor meer veiligheid

Editiepajot_gooik_faimie_jacobs_foto_marc_colpaert
De familie Jacobs bij de vernielingen in hun voortuin. - Foto © Marc Colpaert
 

Op korte termijn gaat het Vlaams-Gewest maatregelen nemen om het kruispunt van de Edingsesteenweg ter hoogte van de Langestraat in Kester, veiliger te maken voor de bewoners. Op iets langere termijn wordt er gedacht aan het plaatsen van verkeerslichten op dit gevaarlijk kruispunt.

Toen een onvoorzichtige bestuurder, twee wagens en de voortuin van de familie Jacobs-Brisaert uit de Edingsesteenweg in Kester, vernielde was de maat meer dan vol voor de bewoners. “ Op minder dan één jaar tijd werden al driemaal onze wagens en onze voortuin vernietigd door jonge bestuurders die niet tijdig konden stoppen. Daarom ook dat wij aan de alarmbel trokken en met de gemeente Gooik even rond de tafel gingen zitten”, aldus slachtoffer Luc Jacobs.
Burgemeester Michel Doomst (CD&V) had ook Michel Vanalphen, Wegen en verkeer Vlaams-Brabant, uitgenodigd (het gaat hier over een gewestweg) om samen met de bewoners, naar een oplossing te zoeken. “ In de eerste plaats gaan wij ervoor zorgen dat het bestaande kruispunt, voor wagens die uit de Langestraat komen, in de toekomst nog duidelijker wordt aangegeven”, weet Michel Doomst ons te vertellen. “ Vandaag is alles wettelijk in orde, maar door de recente ongevallen stellen we vast dat er een probleem is, wij gaan dus nog enkele extra borden plaatsen en fluo verkeerspalen, om mensen die uit de richting van Vollezele komen, erop te wijzen dat ze een gevaarlijk kruispunt naderen. Verder zijn we van plan om op korte termijn enkele bloembakken te plaatsen, voor de tuin van de familie Jacobs. Omdat het hier gewestwegen betreft is het Vlaams-Gewest bevoegd om uit te kijken naar meer ingrijpende maatregelen. “ Binnen enkele weken gaan jullie al een verschil zien met vandaag“, beloofde Michel Vanalphen - die al een expertise ter plaatse deed - aan de buurtbewoners.
Tijdens het onderhoud op het gemeentehuis werden al de eerste mogelijke aanpassingen besproken die de volgende weken zouden kunnen uitgevoerd worden. “ Het plaatsen van gronddetectoren in de bocht en een knipperlicht op de vluchtheuvel zou ook al een grote stap vooruit zijn”, aldus Luc Jacobs. “ Daarnaast zou men overwegen om op iets langere termijn verkeerslichten te plaatsen op dit kruispunt en geen rotonde zoals de gemeente ooit voorstelde“.
De gemeente Gooik moet nu met een officieel schrijven deze voorstellen naar de provinciale commissie verkeersveiligheid sturen. “ Wij gaan daar vlug werk van maken, want aan deze onveilige situatie moet vlug een einde komen”, sprak burgemeester Doomst. “ Als we al op korte termijn bloembakken met reflectoren kunnen plaatsen en het Vlaams-Gewest ook inspanningen levert, dan gaat dit kruispunt heel wat minder gevaarlijk worden. Ook het inrijden vanaf de Edingsesteenweg naar de Langestraat gaat aangepast worden, want vandaag zijn ook de mensen die daar wonen niet meer veilig voor het voorbij razende verkeer”, besluit de burgemeester.
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
30 nov 2010
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief