GOOIK - Heemkring heeft nieuwe brochure

C21

GOOIK - Heemkring heeft nieuwe brochure

Editiepajot_gooik_heem_1_bewerkt
Het bestuur van de Heemkundige Kring. - Foto © Marc Colpaert
 

Ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van de Heemkundige Kring van Gooik werd er een heel speciaal tijdschrift uitgegeven. Het was een mooi geplakt exemplaar, met een typisch Gooiks beeld op de blinkende cover. Een nummer om te koesteren en zeker te bewaren.

 

Er werd gevraagd aan alle medewerkers van de laatste 25 jaar, om een tekst te schrijven. “ Een groot aantal onder hen heeft hier gevolg aan gegeven, met een 30-tal bijdragen als resultaat! Een aantal ‘nieuwe’ inwoners van Gooik schreven hun ervaringen op met de gemeente, wat tot meer persoonlijke teksten leidde. Andere ‘anciens’ probeerden toch een bijzonder artikel te schrijven”, aldus voorzitter Jean-Paul De Loecker

Zo schreef Tim Juwet een mooie bijdrage over de eerste ‘akela’ bij de scouts van Gooik; René De Loecker begon met een reeks over de inhuldiging van burgemeester Luycx uit Leerbeek; Roger Poelaert, Luc Dedobbeleer en Luc De Visscher zorgden voor nieuws uit Oetingen, terwijl Willy Juwet, Gunter Cannoot en Jan Heyvaert dat deden voor Kester

“Vermelden we toch nog dat er een aantal schitterende paginagrote foto’s te bekijken zijn, naast de vele andere, in ‘full colour’. Het is dus ook een kijkboek op het landschap van Gooik geworden!”, sprak De Loecker. Dit speciaal tijdschrift is te koop in de meeste Gooikse winkels, het kost 7,50 euro.

 

Wie lid wil worden van de Heemkundige Kring van Gooik, kan dat door 15 euro over te schrijven op rekening 734-1222502-20 van de Heemkundige Kring, met vermelding van naam, adres en ‘lidgeld 2011’. Meer informatie bij Jean-Paul De Loecker op 0494/03.68.70.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
09 jan 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief