GOOIK - Meer ruimte in Koornmolen

C21

GOOIK - Meer ruimte in Koornmolen

Editiepajot_gooik_gezocht_1
Vier vrienden op zoek naar meer plaats. - Foto © Marc Colpaert
 

Els, Ringo, Jessica en Gert uit Gooik zouden graag meer sporten in de sporthal Koornmolen in Gooik. Momenteel krijgen ze maar één plein om badminton op te spelen en dat is nogal weinig. Sportfunctionaris Walter Tielemans spreekt van een ‘luxeprobleem’ in de Koornmolen, maar er wordt aan gewerkt.

Enige tijd geleden wilden enkele mensen uit Gooik van start gaan met een recreatieploeg badminton in de sporthal Koornmolen in Gooik. “ Voor ons was de woensdagavond de meest geschikte dag van de week”, vertelde Els. “ Maar blijkbaar waren wij niet alleen om op woensdagavond te sporten. Daarom kunnen wij maar beschikken over één plein om onze sport te beoefenen. Wij zijn ondertussen al met een tiental mensen, maar moeten om beurt komen sporten, gewoon omdat er geen vrije plaats meer is voor een tweede plein”, aldus Ringo.

“ Wij hebben inderdaad een ‘luxeprobleem’, dit heeft vooral te maken met het feit dat de meeste mensen graag sporten tussen 19 en 22 uur”, sprak de Gooikse Sportfunctionaris Walter Tielemans. “ Op deze momenten hebben we een volledige bezetting en zelfs ruimer dan deze uren in onze sporthal Koornmolen. Tijdens de daluren en sommige weekendmomenten is er wel nog meer dan voldoende ruimte over. Als iedereen op hetzelfde tijdstip wilt komen sporten is er natuurlijk een groot probleem”, zei Tielemans.

Els, Ringo, Jessica en Gert begrijpen natuurlijk dat de avonduren meer gegeerd zijn dan andere uren, maar hopen toch om in de toekomst af en toe op een beetje meer ruimte, om eventueel op twee terreinen te kunnen spelen.

Vanuit de Gooikse sportdienst/sportraad wordt in de nabije toekomst gestart om meer initiatieven te ontwikkelen, om ook tijdens de daluren een invulling te krijgen in de Koornmolen. “ Zo werd er al gestart met jeugdbadminton en tafeltennis op zaterdagvoormiddag en zullen er activiteiten opgestart worden naar specifieke doelgroepen zoals kleuters en in een latere fase ook naar senioren toe. Wanneer wij sommige verenigingen kunnen overtuigen om meer in de daluren te komen sporten, gaat het probleem opgelost geraken “, besluit Walter Tielemans.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
20 jan 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief