GOOIK - Kermis in Kester

C21

GOOIK - Kermis in Kester

Colpaert_gooik_kesterkermis_1
 
Colpaert_gooik_kesterkermis_2
 

Kermis Kester is meer dan ooit drie dagen feest. De opening vindt plaats op 17 mei om  13.30 uur aan 't Jagershof. De Gooikse Belleman zorgt voor een babbel en het gemeentebestuur organiseert een receptie voor alle Kesterse inwoners. Die dag start om 15 uur de wielerwedstrijd voor nieuwelingen, of de derde Grote Prijs Jagershof. De renners rijden 58 km, over 8 ronden van 7,25 km. 's Avonds is er dubbel plezier in Kester met in café 't Jagershof om 19.00 uur een Fout concert van de Kesterse Sint-Martinusfanfare gevolgd door een Foute Fuif. Chiro Kester organiseert een swing-Café vanaf 20 uur in Café Achter 't Gat. 

Op zondag 18 mei gaat de Heilige Drievuldigheidsprocessie uit. Ze start om 6.15 uur voor de grote ommegang via Herfelingen en Oetingen. Honderden paarden en ruiters stappen mee op. In de Kleine ommegang beelden 100 schoolkinderen taferelen uit. Deze start om 10,15 uur. Om 10 uur opent ook het gelegenheidscafé De Tent aan het vroegere Bergsken Op. 

Op maandag 19 mei is er voor de 45ste keer een wielerwedstrijd voor Elites en Beloften, de vierde ereprijs René Deridder. De renners starten om 14.30 uur voor een wedstrijd van 116 km (16 ronden) met een prijzenpot van 670 euro en extra premies. De koersen op maandag en zaterdag zijn organisaties van 'De Kesterse Wielervrienden' met een technische ondersteuning van de Oetingse wielerclub 'Jong maar moedig. Kermis Kester is dus meer dan ooit een weekendje feesten

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
11 mei 2008
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures

archief