GOOIK - Rambo laf neergeschoten in woonwijk

C21

GOOIK - Rambo laf neergeschoten in woonwijk

Editiepajot_gooik_kater_rambo_bewerkt
Sandra en Mike met een foto van hun overleden poes Rambo. - Foto © Marc Colpaert
 

Enkele dagen geleden werd kater Rambo van Mike en Sandra Vanderstraeten in de Hazelaarswijk in Oetingen neergeschoten. Het koppel deed nog een verwoede poging om het beestje in allerijl te laten opereren echter zonder succes. Mike en Sandra kunnen het bijna niet geloven, dat er mensen rond hun wonen die er genoegen in scheppen om op katten te schieten en dit in een rustige woonwijk. Ze trokken naar de politie om een klacht in te dienen tegen onbekenden.

De acht maanden oude kater Rambo was de lievelingspoes van Mike en Sandra. “ Het jonge beestje kon zich enorm uitleven in onze tuin, normaal voor een jonge poes”, sprak Sandra Vanrossom. “ Het was dan ook nog een jonge poes en wij wonen in een rustige woonwijk in Oetingen, dus ze had plaats genoeg om buiten rond te lopen. Eind vorige week kwam ze op een avond niet meer thuis. “ Ik ging dadelijk zoeken maar kon haar niet vinden”, zegt Mike. “ De dag nadien ging ik weer zoeken en vond Rambo in een weide naast ons huis. Het beestje leefde nog en had een kleine wonde aan haar buik, later bij de dierenarts werd vastgesteld dat er op onze poes was geschoten met een luchtdrukgeweer. De dierenarts heeft onze poes nog geopereerd maar zonder succes. Een groot deel van haar ingewanden waren gewoon gescheurd, hier was niets meer aan te doen. Nadat de kogel uit de poes gehaald was, stelde men vast dat het een ‘diabolo’ kogel was, die men omgekeerd in de loop had gestoken, om meer schade aan te brengen. Men kan dan ook niet meer spreken van een stom toeval, hier heeft iemand bewust onze poes willen doden en ze zijn daar ook in geslaagd”, sprak Mike.

“ Naast ons immens verdriet voelen wij ook een diepe verontwaardiging dat zoiets kan gebeuren in een rustige woonwijk. Blijkbaar wonen er hier mensen die zich plezieren met het koelbloedig afmaken van een weerloze kat van acht maanden oud, een poes die bij ons een goed en verzorgd leven had. De poes Rambo was tevens een huwelijksgeschenk van Gerlinde, die getuige was bij ons huwelijk vorig jaar. Deze laatste is er ook niet goed van”, zei Sandra. Momenteel hebben Mike en Sandra nog twee andere poezen die voorlopig de deur niet meer uit mogen. Rambo vervangen daar denken ze voorlopig niet aan. “ Als het is voor toch weer te laten afschieten, dan liever niet”, zeggen Sandra en Mike.

Wie meer weet over deze laffe aanslag, mag steeds contact opnemen met de lokale politie op het nummer 054/31.86.40 of met de eigenaar Mike Vanderstraeten op het nr. 0478/80.80.85

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
25 feb 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief