GOOIK - Bouw paardenfokkerij gaat niet door

C21

GOOIK - Bouw paardenfokkerij gaat niet door

Editiepajot_gooik_fokkerij_1_bewerkt
De mensen van de Zijpstraat. - Foto © Marc Colpaert
 

De bouw van een paardenfokkerij naast de Zijpstraat in Gooik gaat niet door. Initiatiefnemer Marcel Vossen heeft zijn aanvraag ondertussen ingetrokken. Buurtbewoners zijn heel blij dat de plannen voor een paardenfokkerij niet doorgaan en hopen dat het zo blijft.

Eind vorig jaar werden 281 bezwaarschriften verzameld als drukkingsmiddel tegen deze paardenfokkerij in de Zijpstraat in Gooik. Een delegatie van buurtbewoners gaf deze bundel af aan burgemeester Michel Doomst “ Heel veel mensen en ook wij als gemeente vonden het concept van een paardenfokkerij uitstekend, maar niet op die plaats”, verwoorde burgemeester Michel Doomst(CD&V) het. “ Het is één van onze laatste stukjes ongerepte natuur in onze gemeente, trouwens het project kreeg ook al een negatief advies van het Ministerie van Landbouw en ondertussen ook al van de gemeente Gooik.

Marcel Vossen, de man achter het project, bevestigde ons ondertussen dat de paardenfokkerij naast de Zijpstraat, er niet zal komen. “ Ik heb het project stop gezet en weet momenteel nog niet wat ik er mee ga doen”, sprak Vossen. “ Moest er in de toekomst een andere locatie gevonden worden in het Pajottenland, dan bestaat de mogelijkheid dat ik de plannen terug naar boven haal, maar vandaag weet ik het nog niet. Het is nu nog veel te vroeg om daar iets concreet over te vertellen”, aldus Marcel Vossen.

Het project van de paardenfokkerij in een waardevol natuurgebied gaat dus niet door. “ Als inwoner van de Zijpstraat kan ik daar alleen maar tevreden mee zijn “, zegt Dora Rampelberg ons. Dora was één van de stuwende krachten in het buurtcomité van de Zijpstraat, die fel gekant waren tegen deze paardenfokkerij. “ Alle bewoners van onze straat waren blij met dat nieuws. Alhoewel het volgens velen met een dubbel gevoel is. Enerzijds is de aanvraag stop gezet, maar ondertussen circuleren er van alle geruchten, dat op termijn de paardenfokkerij er toch zou komen. Wij zijn er dan ook niet echt van overtuigd dat wij hier als overwinnaars uit de bus komen. Dat zal pas in de toekomst blijken of dit stukje natuur ongerept blijft”, besluit Dora Rampelberg.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
24 feb 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief