GOOIK - Minister Hilde Crevits plant bomen

C21

GOOIK - Minister Hilde Crevits plant bomen

Editiepajot_gooik_bos_1
Foto's © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_bos_2_bewerkt
Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_planten_met_crevits_1_bewerkt
Samen een lindeboom planten. - Foto © Marc Colpaert
 

Minister Hilde Crevits (CD&V) plantte zopas in Gooik de eerste van twintigduizend bomen die in Vlaanderen gaan aangeplant worden. In totaal gaat De Lijn acht bossen aanplanten in Vlaanderen. Het bos in Gooik wordt gedeeltelijk een speelbos voor de jeugd.

Vorig jaar verkocht de vervoersmaatschappij De Lijn 20.000 bospassen, per bospas gaf De Lijn één euro aan de actie ‘1 miljoen bomen voor Vlaanderen, samen goed voor de aankoop van 20.000 bomen. Zopas kwam minister van Mobiliteit Hilde Crevits naar Gooik om daar de eerste lindeboom aan te planten. “ De toekomst van De Lijn moet groen zijn, het is een goede zaak de aanplanting van deze bomen, een nieuwe parel voor Gooik”, vertelde Minister Crevits. Directeur Generaal Roger Kesteloot van De Lijn vertelde dat er vorig jaar een record van 4.700 bospassen werden verkocht in Vlaams-Brabant. “ Alles samen zorgt de bospas voor 20.000 nieuwe bomen, samen goed voor 14 voetbalvelden nieuw bos. In totaal planten we acht bossen aan in Gooik, Harelbeke, Oostkamp, Evergem, Belsele, Merchtem, Opwijk en Zemst”, aldus Kesteloot.

De nieuwe lindebomen, eiken, beuken, essen, esdoorns en berken die in de Frankrijkstraat in Oetingen werden aangeplant, kreeg de naam het Klauwaertbos mee. Een deel van het bos zal naar de toekomst toe gebruikt worden als speelbos.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
28 mrt 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 05 mei 2024

archief