GOOIK - Veerle maakt beren

C21

GOOIK - Veerle maakt beren

Dsc_4523
Veerle bij haar beren. - Foto © Marc Colpaert
 

Veerle Dedoncker (39) uit Oetingen is al enkele jaren bezig met het maken van pluchen beren, begin volgende maand is ze te vinden op een internationale poppen en berenbeurs in Hasselt. Origineel aan de beren van Veerle is dat ze naast de pluchen beren ook gebreide beren maakt.

Ongeveer tien jaar geleden was de zwangere Veerle op zoek om iets te doen, tijdens de lange winteravonden. Omdat ze al jaren van oordeel was dat een knuffelbeer iets heel lief was, begon ze op internet te zoeken naar patronen voor het zelf maken van deze beren. “Ik verveelde mij een beetje tijdens mijn zwangerschap en het zelf maken van beren leek mij een leuke zaak”, sprak Veerle Dedoncker. “ Na een tijdje kreeg ik de kans om mijn zelfgemaakte beren te koop aan te bieden in een hoekje in een winkeltje in Ninove, vanaf die dag noemde ik mijn zaak het ’Berenhoekje’.

Na enige tijd begon Veerle beren te maken volgens haar eigen ontwerpen. “ Ik wilde wel eens afstappen van de ontwerpen die ik kon vinden op het internet en begon mijn eigen creaties te maken. Eerst gebruikte ik mohair als omhulsel voor mijn beren. Op een dag wilde ik eens iets nieuws proberen en begon met het breien van armen, benen en het lijfje van een beer en zo kwam ik tot een origineel concept een beer van breiwol”.

Wie denkt dat het maken van een beer een klein klusje is, komt bedrogen uit. Veerle is gemiddeld een dertigtal uren bezig voor het maken van een beer. “ Aangezien het een uit de hand gelopen hobby is, kan ik daar veel tijd in steken. Een beer maken is niet zo simpel, hij moet naar u kijken en er leuk uit zien, dan is hij pas af“, verduidelijkt Veerle

Wie de beren van Veerle en heel wat andere beren wilt bewonderen kan dit tijdens de internationale  poppen- en berenbeurs in de Grenslandhallen in Hasselt op zaterdag 2 en zondag 3 april. Meer informatie over Veerle en haar beren kan men vinden op:

www.berenhoekje.be

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
31 mrt 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief