GOOIK - Zonnepanelen op de Koornmolen?

C21

GOOIK - Zonnepanelen op de Koornmolen?

Editiepajot_gooik_koornmolen_1
Straks zonnepanelen op de Koornmolen. - Foto © Marc Colpaert
 

De gemeente Gooik onderzoekt of ze na het gemeentehuis ook op de gemeentelijke sporthal Koornmolen de nodige zonnepanelen kunnen plaatsen. Verder krijgen binnenkort alle gemeentegebouwen een energiemeter.

De gemeente Gooik was één van de eerste gemeenten die resoluut kozen voor zonnepanelen te laten plaatsen op hun gemeentehuis. Momenteel loopt er een studie om ook op de sporthal Koornmolen zonnepanelen te plaatsen. “ Wij hebben de laatste jaren zelf kunnen vaststellen dat de zonnepanelen op het gemeentehuis een goede investering was”, sprak burgemeester Michel Doomst(CD&V). “ Wij hebben ondertussen eens bekeken welke gemeentegebouwen nog in aanmerking komen om zonnepanelen te laten plaatsen. Ons oog viel op de Koornmolen en wij zijn vandaag aan het bekijken of het dak van deze sporthal hiervoor geschikt is of er een bijkomende versterking moet geplaatst worden. Indien het financieel plaatje haalbaar is om op een redelijke termijn voordeel te halen uit zonnepanelen, dan gaan wij zeker de nodige zonnepanelen laten plaatsen”, verduidelijkte burgemeester Doomst.

Voor het energieverbruik te verminderen heeft de gemeente Gooik zopas een overeenkomst afgesloten met de PBE en Infrax West om in alle gemeentegebouwen, op een termijn van 5 jaar, energiemeters aan te brengen. Zo kan het verbruiksgedrag dag na dag en uur na uur worden opgevolgd. “ Dit heeft als groot voordeel dat de verantwoordelijken dadelijk kunnen nagaan of er een probleem is of niet. De energiemeters worden op termijn geplaatst in alle scholen, De Cam, de sporthal en de bibliotheek”, sprak burgemeester Michel Doomst(CD&V).

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 apr 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 04 sep 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 01 sep 2024
Marc Colpaert | 29 aug 2024
Marc Colpaert | 28 aug 2024

archief