GOOIK - Tien jaar vzw De Kegel

C21

GOOIK - Tien jaar vzw De Kegel

Editiepajot_gooik_de_kegel_bewerkt
De familie van wijlen Martin De Kegel. - Foto © Marc Colpaert
 

In de zaal Edele Brabant in Gooik werd een klein feestje gevierd voor het tienjarig bestaan van de vzw Martin De Kegel. Deze vzw geeft honderden kinderen in Sri Lanka een beter leven en een betere toekomst.

Meer dan tien jaar geleden trok wijlen Martin De Kegel met de KWB voor een inleefreis naar Sri Lanka. “ Wat hij daar zag schokte hem zo diep dat hij iets wou doen voor deze mensen”, sprak zijn weduwe Lieve Van Rysselberghe. “ Spijtig genoeg overleed mijn man enige tijd later, maar wij namen zijn idee over en zo werd de vzw Martin De Kegel een feit. Vandaag tien jaar later kunnen wij - tijdens dit klein feestje - terugblikken op een succesverhaal. Wij helpen vandaag 540 schoolkinderen door hun schoolgerief, boeken en een uniform te geven. Voor een honderdtal mensen betalen wij de medische kosten en een vijftigtal vrouwen geven wij micro-kredieten waarmee ze een zaak kunnen opstarten. Ook zorgen wij voor weeskinderen in Nuwara Eliya en straatkinderen in Ratanapura”, vertelde Lieve.

Natuurlijk kost dit alles heel veel geld, ook al krijgen ze steun van de gemeente Gooik, dit is niet voldoende. “ Wij organiseren tal van evenementen zoals etentjes, kerstmarkten, voordrachten en culturele activiteiten. Gelukkig krijgen wij ook spontaan giften van heel wat mensen en laat mijn broer Eric zich regelmatig eens sponsoren bij een marathonloop”, zei Lieve.

Voor de toekomst willen ze nog een tehuis bouwen voor een vijftigtal psychiatrische patiënten, die vandaag in zeer erbarmelijke omstandigheden moeten leven.

Wie deze mensen wilt steunen kan dit op het rekeningnummer 833-5317398-19, giften vanaf 40 euro geven recht op een fiscaal attest, of ga eens kijken op www.mdkvzw.be .

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
07 mei 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief