GOOIK - Nieuw boek van de Heemkundige Kring

C21

GOOIK - Nieuw boek van de Heemkundige Kring

Kaft_abdij
Foto Kos

 Een ‘delegatie’ van een kleine 40 Gooikenaars trokken naar de abdij Affligem om er de voorstelling mee te maken van een nieuw boek van de Heemkundige Kring van Gooik. (Met dank aan de gemeente voor de steun voor de uitstap naar Affligem.)

Het boek heet ‘Van Gooik naar de abdij Affligem – Het leven van zeven Gooikse benedictijnen (19de – 20ste eeuw)’ en is geschreven door Dom Wilfried Verleyen, een bewoner van de abdij zelf. Een naaste medewerker van hem, Frank Teirlinck zorgde voor de vele oude foto’s van de abdij en de Gooikse broeders.

De lezer krijgt eerst een stukje geschiedenis van de abdij, met prachtige oude prentkaarten, van het begin tot de huidige situatie. Daarna worden de levens verteld van de 7 Gooikenaars, die allen naar de abdij trokken. Sommigen onder hen werden zelfs missionarissen, anderen bleven in de abdij zelf. Het is wel zeer uitzonderlijk dat in een bepaalde periode zoveel jonge Gooikenaars zich geroepen voelden om zich uit het gewone leven terug te trekken. Dit wordt ook uitgelegd in het boek, waarom het juist in die periode gebeurde.

Als besluit krijgt de lezer een aantal uitzonderlijk mooie beelden van de ‘binnenkant’ van de abdij zelf, in 2011. Voor deze foto’s zorgde Els Van der Hoeven, de ‘huisfotografe’ van de Heemkundige Kring van Gooik.

De lay-out van het boek werd verzorgd door een andere medewerker, Johnny Van Bavegem.

Het boek kost slechts 15 € voor de leden en 17,50 € voor niet-leden. Het kan besteld worden via de Heemkundige Kring  www.heemkunde-gooik.be) of is te verkrijgen in de meeste Gooikse winkels en in de bibliotheek.

 

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 mei 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciƫle partners, advertenties en vacatures
Marc Colpaert | 23 mei 2024

archief