GOOIK - Oogstfeest een topper

C21

GOOIK - Oogstfeest een topper

Editiepajot_gooik_parel_1_bewerkt
Heel veel volk aan het gemeentehuis. Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_parel_4_bewerkt
Ella aan de praat met burgemeester Doomst. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_parel_2_bewerkt
Heel wat vrouwelijke fans voor Kevin. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_parel_3_bewerkt
Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_parel_5_bewerkt
Kevin klaar voor op de brandweerladder te kruipen. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_parel_6_bewerkt
De winnaars van de twee gouden juweeltjes en de organisatoren. - Foto © Marc Colpaert
 
Editiepajot_gooik_parel_7_bewerkt
Ook veel volk op het atletiekterrein. - Foto © Marc Colpaert
 

Op maandag kwamen een kleine drieduizend mensen naar het Oogstfeest en de Pareltjesworp in het centrum van Gooik een organisatie van de Landelijke Gilde en de gemeente. Speciale gasten dit jaar op de Pareltjesworp waren Kevin(Idool 2011) en Ella(VTM telenovelle), verder traden later op de avond ook nog Bart, Yves Segers en Lindsay op.

Onder een stralende zon liep het grote plein voor het gemeentehuis van Gooik bomvol mensen, zowel jong als oud waren op de afspraak. Even na 15 uur werden de twee BV’s Ella en Kevin aan de massa voorgesteld, al was dit natuurlijk maar een formaliteit, iedereen kende Ella en Kevin. Nadien mochten ze beiden, Ella met een hoogtewerker van Infrax en Kevin met een brandladder van de brandweer van Lennik, de hoogte in om de chocolade pareltjes in de massa te gooien. Gelukkig hadden zowel Kevin als Ella geen hoogtevrees. Ondertussen gooiden de raadsleden vanuit de vensters van het gemeentehuis ongeveer drieduizend pareltjes tussen de vele duizenden aanwezigen.

Nadien was het spannend afwachten wie de twee gouden juweeltjes zou grijpen. De eerste die zich bekend maakte was David Sergeant uit Halle. “ Het is de eerste keer dat ik naar dit feest kwam en het eerste pareltje dat ik vast kreeg was dadelijk het goede”, glunderde David die het pareljuweel van Tinne Goossens won. Jana Duyck uit Edingen was even later de gelukkige die het andere gouden juweeltje kon bemachtigen. “ Ik kom regelmatig naar de Oogstfeesten, maar ben wel zeer blij dat ik dat mooie juweeltje(van juwelier Paul) mocht winnen.

Na de Pareltjesworp trokken de vele aanwezigen naar het atletiekterrein even verderop, waar er nog van alles te beleven viel. Zo gaf Kevin, die heel wat vrouwelijke fans tussen het publiek had, nog een spetterend optreden in de tent. Ook de kinderen kwamen aan hun trekken met twee springkastelen. Later op de avond waren er ook nog optredens van Bart, Yves Segers en Lindsay. Christian Dedobbeleer voorzitter van de Landelijke Gilde was uitermate blij. “ Wij hadden het geluk van een prachtig weertje natuurlijk en kunnen over een zeer geslaagde editie spreken. Vandaag zijn hier zeker drieduizend mensen als het er niet meer zijn, vorig jaar waren er dit door het slechte weer maar een duizendtal. Wij gaan dan ook naar de toekomst toe geen grote veranderingen doorvoeren”, sprak Christian Dedobbeleer.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
16 aug 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief