GOOIK – Politie controleert schoolfietsen

C21

GOOIK – Politie controleert schoolfietsen

Fietcontrole_gbs_kester_deschuyffeleer__2_
De leerlingen van het 5de leerjaar met meester Robin Septor - Foto's © Deschuyffeleer
 
Fietcontrole_gbs_kester_deschuyffeleer__3_
De klas van juf Arlette Engelbeens. Voor de technische controle van het fietsenpark werd beroep gedaan op de wijkinspecteurs Bart Vertessen en Kurt Wachtelaer - © Deschuyffeleer
 
Fietcontrole_gbs_kester_deschuyffeleer__4_
© Deschuyffeleer
 
Fietcontrole_gbs_kester_deschuyffeleer__9_
Oefening om meer stuurvastheid, meer behendigheid en verkeersgewenning aan te leren - © Deschuyffeleer
 
Fietcontrole_gbs_kester_deschuyffeleer__12_
Ook de fiets van Andries werd onderworpen aan een controle. Waar zijn de reflectoren? - © Deschuyffeleer
 

De politie Pajottenland verleent nu ook haar medewerking aan het project ‘veilig fietsen’ voor de leerlingen in het basisonderwijs. Zo controleerden de wijkinspecteurs Bart Vertessen en Kurt Wachtelaer de fietsen van de leerlingen van het 5de en het 6de leerjaar in de gemeentelijke dorpsschool in Kester.

Om de fietsende schoolkinderen als zwakke weggebruiker voor te bereiden op een veilige deelname aan het verkeer zet de dorpsschool in Kester geregeld sessies op om de kinderen op de fiets meer stuurvastheid, meer behendigheid en verkeersgewenning bij te brengen. Zo moeten de gebruikelijke fietsuitstappen naar de Koornmolen, het Hof Ter Molleken, de Cam en Paddenbroeck in alle veiligheid kunnen verlopen.
 
De leerkrachten Robin Septor en Arlette Engelbeens hadden nu ook voor de eerste keer een beroep gedaan op de wijkinspecteurs om een technische controle van de fietsen uit te voeren. De aandacht van de politiemensen ging vooral naar de wettelijk verplichte uitrusting en de gebreken aan de fiets.
 
“De meeste fietsen waren perfect in orde. Hier en daar ontbraken wel een bel of reflectoren. De kinderen kregen in dat geval dan ook een aanbevelingsbrief mee naar huis”, zegt wijkinspecteur Bart Vertessen. “Uiteraard houden wij ons ook graag ter beschikking van de andere scholen die hetzelfde fietsleerpad willen betreden”, voegt zijn collega Kurt Wachtelaer er graag aan toe.
 
De dorpsschool in Kester telt nagenoeg 200 leerlingen. Zij neemt in het voorjaar ook geregeld deel aan de provinciale scholenwedstrijd voor veilig fietsen in het provinciedomein in Kessel-Lo. Enkele jaren terug kwam een leerling van de school er zelfs als individuele winnaar uit de bus.         
Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
13 nov 2011
Godelieve Deschuyffeleer
GDG Deschuyffeleer
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief