GOOIK - Cycling4people van start

C21

GOOIK - Cycling4people van start

Editiepajot_gooik_wielrenners_voor_goede_doel__foto_marc_colpaert
Ludo Dierickxsens en Johan Museeuw(links vooraan) waren er ook bij, Anja Goossens staat op de eerste rij. - Foto © Marc Colpaert
 

In het Kasteel Van Saffelberg in Gooik werd de kick-off gegeven van een totaal nieuw fietsevenement ‘cycling4people’ onder de persoonlijke begeleiding van Johan Museeuw. Geïnspireerd door de uitzending van ‘de pedaalridders’ op VT4 zullen 40 sportievelingen uit Gooik en omgeving, zich gedurende 6 maanden voorbereiden op een ultieme fietsuitdaging: het rijden van l’Etape du Tour een uiterst moeilijke bergrit.

In totaal 40 sportievelingen, waaronder vier vrouwen gaan vanaf januari intensief beginnen te trainen voor een speciaal fietsevenement ‘cycling4people’. “Wij hebben een vzw opgericht voor deze sportieve uitdaging”, sprak Pascal Vandercammen. “ Het is de bedoeling dat 40 personen na een medische controle en een goede training eind juni 2012 een bergrit van de Tour de France zullen rijden van 109 km, met de beklimming van de Col du Télégraphe, de Col du Galibier en de aankomst op Alpe d’Huez“, vertelde Pascal. In de aanloop naar dit evenement zullen ze eveneens fondsen verzamelen om het revalidatiecentrum Inkendael (de Bijtjes) in Vlezenbeek te steunen in de ontwikkeling van een nieuwe fitnesszaal. “ Het is de bedoeling dat wij ten minste 5.000 euro kunnen schenken aan dit revalidatiecentrum, dat met dit geld fitnesstoestellen wilt aankopen”, aldus Vandercammen.De deelnemers moeten eerst medische testen ondergaan in het OLV-ziekenhuis in Aalst, nadien kan er gestart worden met de eerste voorbereidingsritten vanaf januari 2012. Johan Museeuw zal instaan voor de professionele begeleiding en ook Ludo Dierckxsens komt een handje helpen. “ Het zal niet zo gemakkelijk zijn”, waarschuwde gewezen renner Johan Museeuw de deelnemers. “ Het is natuurlijk niet de bedoeling dat wij er een wedstrijd gaan van maken, het sportieve moet de bovenhand halen. Het is tevens de bedoeling om in groep deze zware bergrit tot een goed einde te brengen”, aldus Johan Museeuw die zelf ook zal meerijden. Onder de veertig deelnemers zijn er ook vier vrouwen, waaronder Anja Goossens(42). “ Ik heb vroeger veel gelopen, maar door een kwetsuur ben ik overgestapt naar het fietsen”, zei Anja Goossens. “ Ik doe regelmatig ritjes van 60 tot 70 km op de fiets, met een degelijke voorbereiding moet dit wel lukken. Wij gaan ons mannetje staan als vrouw tussen al die mannen”, lachte Anja. Meer weten over dit sportief evenement ga naar: www.cycling4people.be.

Delen op FacebookDelen op TwitterDelen op GoogleDelen op DeliciousDelen op DiggDelen op StumbleuponEmail ditMeer...
 
15 nov 2011
Marc Colpaert
Marc Colpaert
 
 
 
Terug
 

Meer Nieuws

Marc Colpaert | 05 mei 2024
Commerciële partners, advertenties en vacatures

archief